Alen Smailagić i Aleksa Avramović (©Starsport)
Alen Smailagić i Aleksa Avramović (©Starsport)

Crno-beli poleteli za Valensiju: Ostali su nam dužni

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.01.23. | 09:50

Ekspedicija iz Beograda krenula put Španije

(Od specijalnog izveštača iz Valensije)

Košarkaši Partizan Mozzart Beta u okviru 20. kola Evrolige gostuju ekipi Valensije (četvrtak, 20.45). Put Španije krenuli su u sredu ujutru, letom od 10.00 sa aerodroma “Nikola Tesla”.

Izabrane vesti

U dobrom raspoloženju su se okupili i krenuli na megdan ekipi Aleksa Mumbrua, koja ih je savladala u prvom krugu. Bili su Španci bolji 100:96 u Štark Areni posle produžetka pre nešto više od mesec i po dana (1. decembar).

Moramo da napravimo ozbiljan plan igre protiv njih. Mislim da imamo dobar ritam, pronalazimo se na terenu, mi mlađi dobijamo minute i uspevamo da odmorimo iskusnije igrače. Kvalitetna su ekipa, s kojom će biti teško da se igra, ali daćemo sve od sebe da pobedimo. Osećamo se dobro, oni su nam ostali dužni, pokušaćemo da im vratimo”, rekao je Alen Smailagić.

Mladi centar nije bio u timu na prvom susretu Partizana i Valensije. U međuvremenu se oporavio i kako vreme odmiče tako pruža sve bolje partije.

Iz utakmice u utakmicu osećam se sve bolje. Mislim da se to primećuje, da trener i ostali članovi stručnog štaba puno rade na poboljšanju moje igre, van terena i na terenu. Sve ide svojim koracima i u dobrom smeru".

Bandažirani prst mu je taličan.

Ni najmanje ne smeta, razmišljam da bandažiram još koji. Imam bolji procenat šuta“, našalio se Smailagić.


Nije Željko Obradović imao kompletan tim na raspolaganju pre mesec i po dana kada je stao na crtu mlađem kolegi Mumbruu. Nedostajao je crno-belima i Aleksa Avramović. Poput Alena i 28-godišnji bek je polako hvatao zalet, ali iz meča u meč postaje sve veći faktor u igri Partizana na oba kraja terena.

Posle pobeda protiv Baskonije i MZT-a, idemo u dobrom raspoloženju u Valensiju. Odradili smo jedan trening pred put. Igrali smo dobro na prethodne dve utakmice, na nama je da pokažemo da možemo da odigramo i u gostima kao kod kuće. Ostali su nam dužni od prošlog puta, kada smo izgubili nesrećno posle produžetka i kada smo imali sve konce u rukama", rekao je Avramović.

Svestan je Aleksa, koji je dve godine proveo u Španiji nastupajući za Unikahu i Estudijantes, da u Fonteti njegovu ekipu čeka veliki izazov.

Imaju veliki broj kvalitetnih igrača, ali imamo i mi. Pristup od samog starta mora da bude agresivan, da odgovorimo na njihovu tranziciju i agresivnu odbrnau. Kao što je recimo Makabi postavio par prvih minuta utakmice, uz izuzetno visok nivo odbrane, a dopušteno je bilo i da se igra na granici faula. Poenta je da odigramo protiv Valensije tako čvrsto, da joj ne dozvolimo da napravi prednost koju može da zadrži i da mi diktiramo tempo".

Crno-beli u poslednje vreme ne uspevaju da dođu do željenih rezultata na strani, pa će to pokušati da promene u Valensiji.

Naravno da je faktor domaći teren. Kod kuće nas je teško dobiti, ali isto važi i za Valensiju koja će imati podršku cele hale. Znamo odakle preti najveća opasnost, koje su im vrline i mane. To je jedna španska ekipa koja dosta trči, oslanja se na igru u tranziciji i idemo da pobedimo", zaključio je Avramović.



tagovi

KK PartizanAleksa AvramovićAlen Smailagić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara