©Star Sport
©Star Sport

Valensija odvodi Bilija Berona

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.05.20. | 11:07

Odlični šuter na meti španskog tima

Boravak u Crvenoj zvezdi ozbiljno je podigao renome Bilija Berona, pa bi američki košarkaš u narednoj sezoni mogao da "naplati" partije iz prethodne dve u dresu srpskog šampiona.

Kako prenosi specijalizovani košarkaški portal Piratas del Basket španska Valensija traži pojačanje na spoljnim pozicijama, a jedan od igrača koji joj je najinteresantniji je upravo prvotimac crveno-belih.

Izabrane vesti

Beronu (29) uskoro ističe ugovor sa Crvenom zvezdom i nije previše realno da ostale u crveno-belom taboru, što će timovi poput Valensije pokušati da iskoriste. Amerikanac je u međuvremenu, sa više nego dobrom sezonom u Evroligi, skrenuo pažnju svojim šuterskim sposobnostima, pa je ovo idealan trenutak da napravi možda i najbolji ugovor u karijeri.

Odlični šuter je prosečno u ABA ligi postizao 12,4 i 2,4 asistencije, dok je u Evroligi po meču ubacio 11,6 poena i imao 2,7 skokova. Beron je čitavu karijeru igrao u Evropi. Nakon koledža nije draftovan 2014. godine, posle čega je potpisao za Lijetuvos Ritas, a potom igrao za Šarlroa, Mursiju i Eskišehir. Sa Crvenom zvezdom je prošle sezone osvojio ABA ligu i bio MVP finala, posle čega je produžio ugovor na još godinu dana.


tagovi

Bili Beron

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara