Screenshot - twitter.com
Screenshot - twitter.com

Valensija potpisala Džonsa, Olimpija Mitru Longa, bivši igrač Zvezde napustio Uniks

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.06.22. | 14:34

Klubovi iz Evrolige nastavili da se pojačavaju, Lorenzo Braun se posle Kazanja najverovantije seli u Tel Avia

Nižu se potpisi u klubovima iz Evrolige kao na traci. Sve je više i potvrđenih odlazaka. Valensija je ozvaničila saradnju sa Krisom Džonsom, dok je Olimpija Milano predstavila treće pojačanje - na dve godine je potpisao Naz Mitru Long.

Prvak Italije se rastao i sa dvojicom igrača. Ugovori su istekli Troju Denijelsu i Treju Kelu, pa je samo potvrđeno da se neće vraćati u Prestonicu mode. Bez kluba je ostao i bivši igrač Crvene zvezde Lorenzo Braun, koji se očekivano rastao sa Uniksom iz Kazanja.

Izabrane vesti

Postavila je Valensija Aleksa Mumbrua na mesto šefa struke, dala mu trogodišnji ugovor. Počeo je bivši španski reprezentativac da kroji ekipu po svom ukusu, nekoliko igrača je napustilo klub, a sada je stiglo i prvo pojačanje. Na godinu dana je potpisao doskorašnji košarkaš Asvela Kris Džons.

Amerikanac stiže posle odlične sezone u dresu tima iz Vilerbana, sa kojim je osvojio i titulu u Francuskoj. Beležio je 13,9 poena u LNB Pro A ligi i 13,1 u Evroligi.

Džons je karijeru na Starom kontinetu počeo u Švajcarskoj, da bi partijama u dresu Burse skrenuo pažnju najvećih evropskih timova. Završio je u Makabiju, ali se nije najbolje snašao. Asvel mu je dao novu šansu i u potpunosti ju je iskoristio.

Igraće i treću sezonu u Evroligi, a po prvi put se okušati i u Španiji. Valensija ima velike ambicije i Džons će biti bitan šraf u mašineriji Aleksa Mumbrua.

Posle Brendona Dejvisa iz Barselone i Stefana Tonuta iz Venecije, ugovor sa Olimpijom Milanom parafirao je i Naz Mitru Long. Ovaj 28-godišnji košarkaš stiže iz Breše, gde je pružao odlične partije i privukao pažnju brojnih klubova iz Evrolige.

Na 29 nastupa u Palakanestru za najprijatnije iznenađenje prvenstva je prosečno beležio 16,5 poena, 4,7 asistencija i 4,5 skoka. Bio je najbolji strelac (24,4 poena) i asistent (7,2) u plej-ofu.

Istovremeno Armani se rastao sa dvojicom bekova i tako momentalno otvorio prostor za novajliju. Troj Denijels i Trej Kel su digli sidro. Denijels je proveo kompletnu sezonu u klubu, ostavio solidan utisak, ali je imao i problema sa povredama. Bivši igrač Igokee Kel je angažovan početkom tekuće godine kao prinudno rešenje zbog velikog broja izostanaka u četi Etorea Mesine.

Zvanično je potvrđeno i da se Lorenzo Braun rastao sa Uniksom. On je u Kazanj stigao početkom minule sezone, ostavio odličan utisak, ali mu je sezonu pokvarila suspenzija ruskih klubova iz međunarodnih takmičenja. Posle osvajanja trećeg mesta u VTB ligi odlučio je da se rastane sa klubom.

Sva je prilika da neće dugo čekati na novi angažman, pošto već danima izraelski mediji prenose da ima dogovor sa Makabijem iz Tel Aviva. Ponos Izraela sprema totalnu rekonstrukciju, a u Braunu vidi zamenu za Skotija Vilbekina koji je pojačao Fenerbahče.

Bivši igrač Crvene zvezde je u Evroligi prosečno beležio 13,8 poena i 6,1 asistenciju po meču, pa je bio i jedan od najboljih organizatora igre u sezoni za nama.


tagovi

Kris DžonsKK ValensijaOlimpija MilanoUNIKSTroj DenijelsTrej KelLorenzo BraunKK Makabi Tel AvivEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara