Higins (© Star sport)
Higins (© Star sport)

Valjda je takav igrač zaslužio više od dve rečenice: Barselona otkačila Korija Higinsa

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 13:20

Amerikanac bez kluba

Valjda je zaslužio više od dve rečenice. I to je Barselona. Veliki klub ponekad manira malog. Tako se desilo da čoveku koji je imao udela u osvajanju dve titule prvaka posveti jedan pasus. I da ga, maltene, otera.

Katalonci su objavili da su raskinuli ugovorom sa Korijem Higinsom, iako je prvobitno trebalo da važi do leta 2024. U kratkom saopštenju, dodali su da to čine iz ekonomskih razloga, a znamo da su oni ranije doveli i do rastanka sa Nikolom Mirotićem.

Izabrane vesti

Može biti da je na ovakvu odluku uticao podbačaj na Fajnal foru, jer je Barsa slovila za blagog favorita u polufinalu sa Realom, ali je izgubila, što je dovelo do potresa u timu i rastanka najpre sa trenerom Šarunasom Jasikevičijusom, te zvezdama poput Nikole Mirotića i sada Korija Higinsa. U međuvremenu se medijski pominjalo da bi Barselonu mogli da napuste Nikola Kalinić i Nikolas Laprovitola, međutim, Srbin i Argentinac zasad ostaju na istoj adresi.

Odlazak Higinsa znači da se pojavio još jedan kvalitetan slobodan bek na tržištu. Samo je pitanje u kakvom je stanju i kad će opet na teren, jer se prošle sezone povredio i morao je na operaciju u maju, što dalje znači da će izvesno propustiti uvodnih nekoliko meseci novog takmičarskog ciklusa. Zato su i u Crvenojj zvezdi brzo odustali od potencijalnog angažmana.

Za četiri godine, koliko je proveo u bordo-plavom dresu, nekadašnji as moskovskog CSKA je osvojio dve titule prvaka Španije, jednom tamošnji Kup kralja, kad je proglašen i za najkorisnijeg igrača turnira (2021).


tagovi

košarkaKK BarselonaEvroligaKori Higins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara