Vanja Marinković (©Star Sport)
Vanja Marinković (©Star Sport)

Vanjin rekord u dresu Baskonije za pobedu, brine povreda Hauarda pred dupli program Evrolige

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 20:07

Srpski reprezentativac odigrao najefikasniju rolu otkako je stigao u Vitoriju pre dve godine

Baskonija je zatvorila sedmicu novom dobrom partijom i što je najvažnije – pobedom! Na tom putu je Đoan Penjaroja možda izgubio Markusa Hauarda koji je sa terena izašao posle nepuna tri minuta, ali dok se bude znala težina povrede biće jasnije da li je Baskonija izvukla u Mursiji deblji kraj ili ne.

Do tada, piše se pobeda rezultatom 87:80 (23:19, 18:17, 22:20, 24:24) i najefikasnija rola Vanje Marinkovića!

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac upisao je novi rekord otkako je pre skoro dve godine prešao iz Valensije u Baskoniju. Vanja je utakmicu završio sa 25 poena (8/14 iz igre, 4/6 za tri), tri skoka i dve asistencije za bezmalo 28 minuta na parketu. Dosadašnji rekord postavio je krajem prošle godine, kada je u pobedi nad Virtusom kod kuće imao 22 poena.

Iskoristio je nekadašnji kapiten Partizan Mozzart Beta Hauardovu povredu skočnog zgloba da preuzme lidersku ulogu i zatrpa koš protivnika, ujedno i dobije lični duel sa Tadom Mekfadenom koji se sve vreme trudio da mu bude protivteža. Reprezentativac Gruzije na kraju je imao 20 poena, a pet trojki ubacio je iz jedanaest pokušaja.

Tas na vagi bili su Vanjini saigrači. Majk Kocar je ubacio 17, Darijus Tompson je posle brutalnog dabl-dabla protiv Efesa imao 14, a Met Kostelo 10 poena. Hauardova povreda može definitivno da zabrine sve u klubu, s obzirom da dolazi pred dupli program u Evroligi, odnosno gostovanje Olimpiji i duel sa Panatinaikosom u Vitoriji.

Saragosa Stefana Jovića i Boriše Simanića savladao je Betis nakon produžetka sa 89:82 (76:76) u direktnom sudaru konkurenata iz donjeg doma.

Jović je bio među najzaslužnijima za petu recku Saragose sa 11 poena i sedam skokova, uz tri asistencije. Na otvaranju produžetka pogodio je važan šut za vođstvo, da bi na dva i po minuta do isteka vremena bio takođe siguran za tada velikih +5 (83:78). Bitnu rolu imao je i Simanić koji je na minut i po do kraja pogodio dva slobodna bacanja za 85:78, posle čega je postalo jasno da će domaćin uzeti pobedu. Nekadašnje visoko krilo Crvene zvezde provelo je 22 minuta na parketu i imali devet poena, dve uhvaćene i jednu podeljenu loptu.

Na terenu se našao i Aleksandar Cvetković. Bivši plejmejker večitih odigrao je šest i po minuta i ubacio jednu trojku. Njegov novi saigrač Tomas Perez odigrao je novu odličnu utakmicu sa 20 poena (5/11 iz igre, 2/4 za tri) i 14 skokova.  



tagovi

ACB ligaMursijaBaskonijaVanja MarinkovićStefan JovićBoriša SimanićKK SaragosaKK Betis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara