Foto: MN Press
Foto: MN Press

Varničilo u Malagi: Španija dobila Francusku, ali ostala bez Ernangomeza

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 02:40

Košarkaš Minesote je tokom susreta doživeo povredu ramena, a ubrzo je ustanovljeno da neće biti u mogućnost da pomogne reprezentaciji na Olimpijskim igrama

U sklopu priprema za Olimpijske igre, košarkaši Španije su odmerili snage sa Francuskom. Iako je susret bio prijateljskog karaktera, obe selekcije su igrale kao da su već u Japanu. Takmičarski naboj se mogao osetiti od prvog minuta, a na kraju su Španci predvođeni Rikijem Rubiom slavili u Malagi - 86:77.

Tokom susreta je povredu doživeo ramena doživeo Huančo Ernangomez, a u bolnici je ustanovljeno da je došlo do iščašenja i da košarkaš Minesote neće biti u stanju da pomogne reprezentaciji na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

Igrali su Francuzi bez Tome Ertela, Nikole Batuma i Rudija Gobera, pa im poraz na kraju neće teško pasti. Ipak, dali su sve od sebe, borili se do samog kraja, ali to nije bilo dovoljno za pobedu protiv domaćina. Imaće priliku za revanš već kroz par dana, kada u Parizu budu ugostili Crvenu furiju (10. jul).

Rasplamsala se borba od prvog minuta, obe ekipe su utakmicu shvatile vrlo ozbiljno, kako između košarkaških selekcija ovih zemalja vlada veliko rivalstvo. Uvek je varničilo u duelima Španije i Francuske, a tako je bilo i ovoga puta. Iako je duel bio prijateljskog karaktera, niko nije bio preterano prijateljski nastrojen. To potvrđuje i podatak da su obe ekipe posle šest minuta igre u trećem kvartalu bile u bonusu.

Francuzima je pripala prva deonica (24:21), ali dobrom igrom u finišu kvartala puleni Serđa Skariola su najavili preokret. Španija je predvođena Markom Gasolom, Vilijem Ernangomezom i Albertom Abaldeom napravila seriju 10:3 i stigla do preokreta. Rasla je tenzija u dvorani u Malagi, čak je i publika burno reagovala na pojedine sudijske odluke. Pau Gasol je povukao kada je bilo najpotrebnije i domaćin je na veliki odmor otišao sa osam poena viška.

Po povratku sa pauze Evan Furnije je serijom 5:0 vratio Trikolore, ali je Španije uspevala da ostane u prednosti. Brzo su oba tima ušla u probleme sa faulovima, razigrao se i Nando De Kolo, ali su Skariolovi izabranici zadržali prednost pred odlučujućih 10 minuta (65:58). Ćaćo Rodrigez je "ubacio u drugu" početkom poslednjeg perioda, za dva minuta ubacio je osam poena i praktično rešio pitanje pobednika. Abalde je trojkom to samo potvrdio.

Riki Rubio je predvodio pobednički sastav sa 16 poena i četiri asistencije, dok je dva poena mane dodao Serhio Ćaćo Rodrigez. Dvocifreni su sa po 11 poena bili i Rudi Fernandez, kao i Alberto Abalde. Pau Gasol je za 16 minuta ubacio sedam poena uz pet skokova, mlađi brat Mark je za 20 brojao do osam, uz šest skokova, ali i pet asistencija.

Kod Francuske 20 poena Evana Furnijea, 17 je dodao Nando De Kolo, uz sedam završnih dodavanja.



tagovi

košarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija FrancuskeRiki RubioHuančo ErnangomezPau GasolMark GasolSerhio RodrigezRudi FernandezEvan FurnijeNando De KoloSerđo Skariolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara