Druga petorka Evrolige (©Euroleague)
Druga petorka Evrolige (©Euroleague)

Vasilije Micić i Vladimir Lučić u drugoj petorki Evrolige

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 12:48

Uz Kostasa Slukasa, Ševona Šildsa i dabl-dabl mašinu Jorgosa Papajanisa

U prvoj petorci Majk Džejms, Šejn Larkin, Saša Vezenkov, Nikola Mirotić i Edi Tavares. A u drugoj i dva Srbina. Vasilije Micić i Vladimir Lučić su posle odličnih sezona u Anadolu Efesu, odnosno Bajernu zadužili mesto u drugoj petorci Evrolige, objavljeno je na sajtu elitnog evropskog takmičenja.

Uz srpski tandem tu su i Kostas Slukas iz Olimpijakosa, Ševon Šilds iz milanske Olimpije, te Panatinaiksov centar Jorgos Papajanis.

Izabrane vesti

Micić i Lučić su time potvrdili da su među najvećim zvezdama Evrolige, pošto su prošle sezone bili uvršteni u prvu petorku takmičenja. Plejmejker Efesa je ove dobio i priznanje “Alfonso Ford” za najboljeg strelca Evrolige. U stvari, Papajanis je jedini debitant ovde, pošto je Šilds i prošle sezone bio član druge petorke, dok je Slukas u sezoni 2018/2019 bio u prvoj.

Kostas Slukas je, iako je uglavnom utakmice počinjao sa klupe, sa prosekom od 4,9 asistencija po meču zauzeo peto mesto na listi najboljih dodavača Evrolige, a ubacio je 11,9 poena po utakmici što mu je rekord karijere. Pamtiće se koš za pobedu nad Fenerbahčeom u sedmom kolu, a zatim i nad Efesom u 23. U plej-ofu je samo dodao gas – 14,8 poena po meču.

Vasa Micić je ove sezone u proseku beležio 18,1 poen u regularnom delu sezone i 18,5 u plej-ofu. Granicu od 20 poena je prebacio na 16 od 32 utakmice, a pride je zauzeo i šesto mesto na listi najboljih asistencija sa prosekom od 4,6 po meču. Sedmi je bio po ukupnom indeksu (17,5), takođe i po broju ubačenih trojki (2,1 po meču), a takođe je i drugi kradljivac ekipe (1,2). Tri puta je bio MVP kola.

Šavon Šilds je mesto u drugoj petorci zaslužio iako je zbog povrede podlaktice propustio 14 utakmica u regularnom toku sezone. Pa opet je bio najbolji poenter Olimpije (13 po meču) i odigrao je najviše minuta u proseku. Imao je i četiri skoka i 2,8 asistencija po utakmici.

Vladimir Lučić je za dlaku ostao bez mesta na Fajnal-foru, ali evroligašku sezonu završava uzdignute glave pošto je bio drugi strelac (12,2 poena po meču) i skakač (4,2) Bajerna. Dok je bio povređen na početku sezone Bavarci su izgubili sve četiri utakmice. Tek da se zna koliko je važan za tim Andree Trinkijerija. U 17. kolu je protiv Baskonije upisao 14 skokova, rekord karijere. Deseti je na listi igrača po procentu ubačenih bacanja (88,1).

Jorgosu Papajanisu ova je sezona bila najbolja u karijeri. Postao je tek četvrti igrač u istoriji Evrolige koji je zauzeo prvo mesto i po broju skokova (8,2 po meču) i blokada (1,7). Pre njega to je uspevalo samo asovima kakvi su Arvidas Sabonis, Ekpe Judo i Andrej Kirilenko. U proseku je beležio 10,3 poena po meču, a upisao je i osam dabl-dabl partija – najviše u ligi.


tagovi

Vasilije MicićAnadolu EfesVladimir LučićKK Bajern MinhenŠevon ŠildsOlimpija MilanoKostas SlukasKK OlimpijakosJorgos PapajanisKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara