Vasilije Micić (© Star Sport)
Vasilije Micić (© Star Sport)

Vasinih 12 asistencija ulazi na večnu listu: Gradimo timski duh

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 22:57

Fantastična partija Micića protiv Holandije na startu Evrobasketa

Srbija je počela rutinskom pobedom Evrobasket, uz to dva lidera su pokazala zašto imaju tu ulogu. Nikola Jokić je bio najefikasniji u pobedi, a Vasilije Micić je još jednom dokazao kakav je majstor na poziciji plejmejkera. Glavni zadatak mu je bio da razigra ekipu, a to je uradio na fantastičan način. Upisao je 12 asistencija što je dovoljno da uđe na prestižnu listu.

Naime, u istoriji prvenstava Evrope, najviše asistencija na jednoj utakmici ima Tomaš Satoranski - 15. Čeh je to uspeo na Evrobasketu 2015. godine, a lista igrača sa 12 ili više asistencija nije dugačka, a njoj se sada pridružio Micić. On je 11. igrač u istoriji šampionata koji je upisao 12 ili više dodavanja koja su rezultovala poenima saigrača.

Izabrane vesti

Na ovoj listi očekivano stoji ime još jednog Srbina - Miloš Teodosić. Čak tri puta. Teodosić je imao 14 asistencija na meču Evrobasketa 2015. Na istom prvenstvu je upisao 13 asistencija, a još 2009. je imao 12 asistencija na jednom okršaju.

Sada je na toj listi i Micić koji je imao i 15 poena.

"Utakmica je bila interesantna za sve nas. Mnogi su kod nas debitanti, veliko je iskustvo za igrače. Protivnik se borio do kraja, a mi smo imali dobar pristup", rekao je Micić za RTS.

Potom je prokomentarisao drugo poluvreme kada je preuzeo stvari u svoje ruke.

"Svako od nas ima veliku ulogu u timu, svako od nas ima kvalitet da preokrene utakmicu. Pravi smo tim, sve ide od Jokića, a i svi ostali pratimo i spremni smo da preuzmemo ulogu koja je potrebna. Tako se gradi timski duh".

Naredna utakmica Srbije je zakazana za subotu (17.30) kada igramo protiv domaćina Češke.

"Poljska je odigrala dobar meč i pobedila je Češku, na nama je da se odmorimo i da spremimo tela za nove izazove", dodao je Micić.



tagovi

Vasilije Micićjuniorska košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara