Dvejn Bejkon (©Starsport)
Dvejn Bejkon (©Starsport)

Vaskrsao PAO, umalo pukla stotka! Vilijams i Bejkon zatrpali koš Baskonije, blistao i Volters

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.11.22. | 22:38

Velikan iz Atine prekinuo crni niz

Pun mesec bez pobede Panatinaikosa u Evroligi neće proći. Vaskrsli su Atinjani, pronašli su novu žrtvu posle Crvene zevzde i prekinuli crni niz. Došla je četa Dejana Radonjića do daha, prodisala je i nokautirala Baskoniju u Oaki! Kreator preokreta bili su Nejt Volters, desna ruka crnogorskog stratega, i Jorgos Papajanis – 98:83.

Zakazala je Baskonija i treći put na evroligaškim gostovanjima, ostala je samo na jednoj pobedi na ostrani – onoj na otvaranju Evrolige u domovini, kada je u Fonteti srušila Valensiju. Izlazak iz Španije parališe Baskoniju, nikako ne polazi za rukom Huanu Rodrigezu da ispravi tu falinku. Okoristio se Panatinaikos, pobegao je sa samog začelja i ušao u grupu timova koji su dva puta osetili slast trijumfa.

Izabrane vesti

Trom je bio atinski velikan u prvom poluvremenu, bezidejan, nadigran i mirisalo je na novi neuspeh. A onda – renesansa. Jorgos Papajanis je zaključao reket, zabranio grčki gorostas je protivničkim bekovima da se šetaju ispod koša. Oterao ih je, a Baskoniji je stao šut. Nakupio se Papajanis skokova, sa lakoćom je poentirao na suprotnoj strani terena. Nije mu bilo teško da dođe do dabl-dabl učinka pored razigranih bekova. Pogotovo to važi za Nejta Voltersa.

Razigrao se američki organizator igre u trećoj deonici, zajedno sa Papajanisom bio je kreator velikog preokreta. Panatinaikos je tada bio kao uragan – čistio je sve pred sobom. Bezmalo 30 poena ubacio je domaćin, za većinu je bio zaslužan pomenuti tandem. Rasteretili su Nejt Volters i Jorgos Papajanis do tada jedine raspucane Dvejna Bejkona i Derika Vilijamsa, a posle nule u prvom poluvremenu počeli su da ulaze i šutevi Parisa Lija.

Profunkcionisao je šut Panatinaikosa, Mateuš Ponitka i Marijus Grigonis su ubacili polovinu trojki za Zelene, dok je šut Baskonije totalno stao. Prvenstveno to važi za Majka Kocara, koji je 12 od 14 poena dao pre finiša, i jedino je Markus Hauard koliko-toliko nastavio da isporučuje u napadu. Prvom strelcu Baskonije sa 20 poena najveća podrška u nastavku su bili Met Kostelo (dopisao 10) i Vanja Marinković, koji je dodao osam poena.

Panatinaikos su do pobede predvodili Dvejn Bejkon i Derik Vilijams, obojica su meč završili sa 16 poena, a u finišu su statistiku podebljali Mateuš Ponitka (15 poena i pet skokova) i Marijus Grigonis (13), kao i Paris Li (12). Papajanis je zabeležio po 11 poena i skokova, a Nejt Volters devet poena i sedam asistencija.

EVROLIGA - 7.KOLO

Sreda

Olimpija Milano - Virtus Bolonja 59:64

/Mitru Long 13 - Teodosić 15/

Četvrtak

Fenerbahče - Crvena zvezda 93:79

/Motli 25 - Nedović 17/

Real Madrid - Anadolu Efes 94:85

/Dek 13 – Klajburn 23/

Alba - Bajern 77:79

/Smit 20 – Obst 14/

Olimpijakos - Partizan Mozzart bet 87:58

/Slukas 17 - Panter 14/

Makabi - Barselona 79:86

/Braun 18 - Laprovitola 19/

Asvel - Žalgiris 76:93

/Metjuz 15 - Dimša 21/

Petak

Panatinaikos - Baskonija 98:83

/Bejkon 16 - Hauard 20/

Valensija - Monako (u toku)




tagovi

EvroligaBaskonijaKK PanatinaikosDejan RadonjićNejt VoltersVanja Marinković

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara