Vaskrsla najdraža Ruža NBA lige

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.01.20. | 15:29

LA Lejkersi i Filadelfija zainteresovani za trejd sa Detroitom, željni Derika Rouza

Derik Rouz je vaskrsao. Najdraža Ruža NBA lige igra najbolju sezonu unazad nekoliko godina, a na poslednjih devet utakmica je svaki put prebacivala marginu od 20 poena.

Fantastične predstave nisu prošle ispod radara, pa se tako za zdravlje asa Detroita raspituju LA Lejkersi i Filadelfija, inače ekipe koje su uoči sezone mnogi videli u konferencijskim finalima. Ukoliko bi se pridružio Jezerašima, bio bi to pravi šoutajm. Entoni Dejvis, Lebron Džejms, Derik Rouz... Zvuči i više nego primamljivo.

Izabrane vesti

Lejkersi su u stanju da ponude nešto u rangu Denija Grina i Kajla Kuzme, a u zamenu bi im stigao Rouz i neko između Geloveja i Snela. Budući da bi mnogi stekli utisak kako bi na taj način tim iz Kalifornije prošao bolje, ne bi bilo iznenađenje ako bi se u celu priču uključili još poneki pikovi. Spekuliše se o Markifu Morisu sa jedne, odnosno, Rondu i Koldvel-Poupu na drugoj strani.

Pored Lejkersa, pojavila se opcija i sa Siksersima. Budući da Fila nije javno navela koga je spremna da trejduje za nekadašnjeg prvog pika, ostaje nam samo da nagađamo, ali u ovom trenutku neka povoljna opcija po tim iz Motor sitija se ne nazire. Osim ukoliko Bret Braun nije spreman uz ponekog važnog igrača da ubaci i neki pik. International Business Times piše kako su u Filadelfiji spremni da daju Zaira Smita i Džonu Boldena za Di Rouza, ali je pod znakom pitanja da li su Pistonsi spremni da to prihvate.

Prethodne sezone kada je MVP lige za 2011. godinu stigao do rekorda karijere po broju ubačenih poena videlo se kako se Rouz malo, pomalo vraća na stari kolosek. A, upravo je u Motor sitiju našao utočište. Oazu sigurnosti i mesto na kome može još jednom da pokaže o kakvom se vanserijskom igraču radi.

Derik je bio predodređen da postane novi gazda franšize Čikaga, koji posle odlaska Majkla Džordana i ostatka društva nikako nije uspeo da postigne ozbiljnije rezultate u plej ofu. Tokom 2008. godine Bulsi su imali pravo da biraju prvi na draftu, a verujemo da je to bio jedan od najlakše odrađenih izbora u istoriji lige. Iako se te godine u prvih 10 našlo mesta za igrače poput Rasela Vestbruka, Kevina Lava i Bruka Lopeza, Rouz je bio prvi i to miljama daleko od svih. Jednostavno, nema ekipe koja ga te godine ne bi uzela kao prvi izbor drafta.

Odmah je postao prva violina Bikova, pokazao je koliko vredi osvojivši nagradu za rukija godine, da bi naredne sezone podigao trofej MVP-ja, što ga i dan danas čini najmlađim najkorisnijim igračem u istoriji NBA lige.

Ipak, povrede su ga zaustavile da postigne sve za šta je bio predodređen, pa su ga Bulsi trejdovali u leto 2016. godine. Di Rouz, sin Vetrovitog grada, te vesti nije prihvatio dobro, a posebno je zanimljivo to što je informacije o trejdu dobio dok je bio u svojoj kući i dok su TV ekipe snimale reportažu o njemu, njegovom povratku, nadolazećoj sezoni u Bulsima... Igrao je potom za Njujork, Klivlend i Minesotu, ali jednostavno - to nije bilo to.

Prethodnog leta momak koji je počeo da troši četvrtu deceniju života postao je slobodan igrač, a iako je imao nekoliko ponuda na stolu, odlučio je da obuče opremu Detroita. Da li je pogrešio, procenite sami. Bilo kako bilo, pred nama je veoma zanimljiv period u kojem bi svakakvi trejdovi mogli da se dogode, a Rouz je upravo jedan od favorita da u naredne dve nedelje napusti Pistonse.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara