@Star Sport
@Star Sport

Vatutin: Budžet CSKA će biti znatno manji

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.05.20. | 18:10

Predsednik Armejaca govorio o trenutnoj finanijskom situaciji aktuelnog prvaka Evrope

Ekonomska kriza pogodila je i košarkaški svet, u to nema sumnje. Evropski klubovi su zbog loše finansijske situacije obustavili bilo kakve aktivnosti po pitanju dovođenja igrača te produžetka saradnje sa svojim košarkašima, jer će tako nešto morati da sačeka na neke bolje dane.

Da klubovi finansijski stoje loše potvrdio je i predsednik CSKA Andrej Vatutin.

Izabrane vesti

Jedan od glavnih problema u ovom trenutku je gubitak prihoda. Jasno je da mi ne prodajemo karte, nema igara, ne kupuju se suveniri, nema emitovanja. U ovom trenutku nijedan tim ne ostvaruje prihode. Već smo se suočili sa činjenicom da brojni sponzori, nažalost, neće moći da nastave saradnju sa CSKA“, rekao je Vatutin u razgovoru za ruski sports.ru.

Iako je prethodnih godina klub iz Moskve bio platežno jedan od najmoćnijih, pitanje je kojom sumom će moći da raspolaže u narednom periodu. Jedino je sigurno da će ona svakako biti manja od uobičajene.

Takođe je jasno da će budžet kluba biti znatno manji. Ne želim da preterujem, jer su svi evropski košarkaški timovi u sličnoj poziciji. Nijedan tim nije produžio ugovore sa igračima, niko nije aktivan na tržištu. Čelnici klubova pokušavaju da utvrde koja će biti gornja granica za buduće ugovore“, dodao je Vatutin.


tagovi

Andrej VatutinCSKA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara