Andrej Vatutin
Andrej Vatutin

Vatutin: Teško ćemo se vratiti u Evroligu, Monako želi licencu, Partizan na svakoj utakmici ima punu dvoranu

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 15:43

Prvi čovek CSKA otkrio je da će budžet morati drastično da se smanji

Posle sezone u kojoj nisu učestovali na međunarodnoj sceni i nisu osvojili trofej, CSKA iz Moskve se sprema za velike rezove. Pre svega u budžetu i igračkom kadru. Već je poznato da je Nikola Milutinov napustio klub i slobodan je u potrazi za novim angažmanom. Ostaje da se vidi šta će biti sa Dejanom Davidovcem, a prvi čovek kluba Andrej Vatutin ističe da će teško biti za armejce da se u skorijem periodu vrate u evropska takmičenja.

Izabrane vesti

"Ljudi moraju da shvate da su mesta ruskih timova već zauzeta u internacionalnim takmičenjima. Zbog trenutne situacije, povratak u Evroligu nije moguć. Nije moguć ni na neutralnim terenima. Uz to vidimo uspeh Monaka koji želi dugoročnu licencu, imamo i Partizan koji na svakoj utakmici ima punu dvoranu i sigurno da i oni teže dugoročnijem odnosu sa Evroligom. Kada budemo ponovo dobili priliku da igramo Evroligu moraćemo da se borimo za to mesto, da se ponovo dokazujemo. Ipak, mi kao CSKA imamo jak brend i veliki budžet., rekao je Vatutin u opširnom intervjuu za ruske medije.

Ipak taj budžet će naredne sezone biti znatno manju.

"Odlazak Nikole Milutnova i Alekseja Šveda neće previše pomoći sa finansijske strane. Mi smo od korone izgubili dobar broj sponzora, taj trend se nastavio i već ove sezone su dobar procenat para potrošili kako bismo ispoštovali sve obaveze prema igračima. Zato će naredne sezone budžet biti drastično manji"

Uprkos svim problemima, CSKA je i dalje deo Evrolige.

"U Evroligi smo i dalje deoničari, učestvujemo u svim pregovorima, ali u ovom momentu uglavno to radimo onjaln, a ne uživo. Uprkos čudnoj situaciji i dalje komunicirano i uključenismo u funkcionisanje takmičenja".


tagovi

KK CSKA MoskvaAndrej Vatutin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara