Demijan Lilard (©AFP)
Demijan Lilard (©AFP)

Velika NBA zvezda stiže kod Rajakovića? Toronto favorit u trci za Lilarda

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 12:38

Potencijalno ogromno pojačanje za Reptorse i rukavice u lice najboljim timovima Istočne konferencije

Još traje saga oko sudbine Demijana Lilarda. Izrazio je želju za promenom sredine, navodno istakao da bi karijeru da nastavi u Majamiju, ali se čitava priča otegla i počeo je da se stvara utisak da će iskusni plejmejker ostati u Portlandu. Ipak, prema najnovijim informacijama u igri je sada Toronto.

Navodno su dva visoko pozicionirana NBA operativca za ESPN istakla da su Reptorsi sada glavni favorit u trci za 33-godišnjeg američkog košarkaša. Detalji potencijalne razmene nisu u potpunosti poznati, dogovor dve strane ne postoji, ali se pretpostavlja da bi put Trejlblejzersa mogao da krene talentovani Grejdi Dik, kojeg je kanadski tim izabrao na ovogodišnjem draftu kao 13. pika.

Izabrane vesti

Navodno je Portland zainteresovan za 203 centimetara visokog šutera, koji bi mogao odlično da se uklopi uz bekove Skuta Hendersona i Enfernija Sajmonsa.

ESPN takođe tvrdi da je dobio informacju da bi trejd mogao i uskoro da bude obavljen do NBA medija deja, koji je zakazan za drugi oktobar.

Ostaje pitanje šta bi još Toronto mogao da ponudi uz mladog Dika, ali nema sumnje da bi u Lilardu dobio ogromno pojačanje i njegovim angažovanjem postao jedan od glavnih izazivača "istočnih sila" poput Milvokija, Bostona i Filadelfije.

Rajaković bi tako odmah dobio priliku da se kao prvi trener u NBA bori za visok plasman, jer Lilard sigurno neće preći u klub koji ne planira da pobeđuje. Čitavu NBA karijeru je proveo u Portlandu koji ga je izabrao 2012. kao šestog pika na draftu. Osim individualnih priznanja, za koja je često bio i preskakan, timskih se nije domogao i nema dileme da mu je najveća želja da osvoji šampionski prsten.

Dolazak Lilarda sa sobom donosi i određenu vrstu pritiska, ali bi Rajaković mogao da ima zaista sjajnu ekipu na okupu. Mnogo se očekuje od Skotija Barnsa, koji izvesno neće otići put Portlanda ako već ode Grejdi Dik. Jakob Peltl se pokazao kao respektabilna opcija na centru, O Dži Anunobi je igrač za kojeg je s razlogom zainteresovano pola lige, Paskal Sijakam bi mogao da procveta u radu sa srpskim trenerom (Rajaković prethodnih godina radio sa "četvorkama" poput Džerena Džeksona i Santija Aldame), dok bi vredan doprinos mogli da daju i iskusni Vil Barton, Kris Bušer i Oto Porter, kao i Malaki Flin i Geri Trent. Naravno, velika su očekivanja i pred letošnjom akvizicijom i novopečenim svetskim šampionom - Denisom Šrederom. Neko od ovih igrača će otići (možda i više njih), ali sve to bi moglo itekako da vredi, jer u suprotnom smeru stiže sjajni "Dejm Dola".

Svojevremeno su Masaj Udžiri i njegovi saradnici za Kavaja Lenarda dali Demara Derozana, Peltla i pikove i to im je odmah donelo šampionski prsten. Može li takav scenario da se ponovi?


tagovi

Demijan LilardDarko RajakovićPortland TrejlblejzersToronto Reptors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara