Onuralp Bitim (©MN Press)
Onuralp Bitim (©MN Press)

Velika pobeda Alimpijevićeve Burse nad Burgom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 22:28

Turski sastav u odloženom meču 14. kola Evrokupa došao do sedmog trijumfa

Iako su prošlog leta igrali finale Evrokupa, košarkaši Burse ne briljiraju u drugorangiranom takmičenju Starog kontinenta ove sezone. Ipak, nisu ni minule bili blistavi u prvoj fazi takmičenja, pa su potom sve do poslednjeg stepenika redom skidali skalpove favoritima i stavili jednu ruku na pehar. Tako su i ovoga puta sve bliži plasmanu u plej-of, pošto su veliki korak napravili pobedom nad Burgom u odloženom meču 14. kola - 92:82.

Sastav Dušana Alimpijevića tako ima polovičan učinak (7-7), dok je francuski tim pretrpeo treći vezani poraz i posle sjajnog početka pao na 8-6.

Izabrane vesti

Domaćin je u drugom periodu uspeo da uspostavi kontrolu, ali Burg je konstantno bio blizu. Ipak, Alimpijevićeva četa je početkom odlučujućeg perioda uspela da se odlepi i stekne 13 poena prednosti. Prišao je Burg na šest razlike, ali je Bursa odbila prvi nalet rivala. Pokušali su gosti još jednom, ali sve što su uspeli je da priđu na minus sedam.

Nova odlična partija turskog reprezentativca Onuralpa Bitima u pobedničkom sastavu, pošto je meč okončao sa 19 poena, šest skokova i četiri asistencije. Sjajan i bivši centar Cedevite Olimpije Zek Ogast sa dabl-dablom od 17 poena i 10 uhvaćenih lopti, a ispratio ih je bivši plejmejker Mornara Derek Nidam sa 16 poena. Nekadašnji košarkaš Igokee Entoni Klemons dodao je 13.

Kod Burga 14 poena Iga Beniteza, 13 je dodao Džejms Palmer, 12 Pjer Pelo, dok su po 10 ubacili Aksel Žulijen i Frenk Masenat.



tagovi

BursaBursasporDušan AlimpijevićOnurlap BitimKK Burg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara