©Starsport
©Starsport

Veliki korak košarkašica ka OI: Magična Anderson sa 30 poena slomila Brazilke

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 02:19

Srbija pobedom 72:65 prišla mestu u avionu za Pariz

Poraz od Nemačke nije ostavio traga na košarkašice Srbije koje su na drugom koraku kvalifikacija za Olimpijske igre savladale Brazil (72:65) i tako napravile veiki korak ka vizi za Francusku.

Usled poraza na prvom koraku od sedam poena Srbiji je bila potrebna pobeda sa najmanje osam poena razlike kako bi već večeras overila mesto na velikom takmičenju, a Ivana Raca je sekund pre kraja imala priliku da sa linije penala dovede saigračice do cilja, međutim polovičan učinak ostavio je otvoreno pitanje koje će dve reprezentacije pored Australije uspešno završiti kvalifikacije.

Izabrane vesti

Izabranice Marine Maljković su uspele da na krilima sjajne Ivon Anderson, koja je postigla čak 30 poena, da ostvare pobedu kojom su stigle na prag Olimpijskih igara. Imajući u vidu da tri od četiri reprezentacije putuju na prestižno takmičenje, košarkašice Srbije bi pobedom nad Australijom u poslednjem kolu mogle da otklone sve dileme, ali i u slučaju poraza jedini način da uđu u problem mogao bi da bude pobeda Brazila prrotiv Nemačke uz rezultat kojim bi se došlo u situaciju da se gleda koš količnik (odnosno pobeda sa sedam poena razlike).

Jasno je da naše dame deli samo teorija od puta u Pariz, a za to je najzaslužnija Ivon Anderson sa 30 poena kojoj je najveću podršku predstavljala Dragana Stanković sa 19 poena i 10 skokova.

Pokazale su izabranice Marine Maljković po ko zna koji put da umeju da se nose sa pritiskom i da su najbolje kad je najpotrebnije. Uprkos lošem početku i startnih minus deset, uspele su naše košarkašice da savladaju Brazilke koje su na Belemu, gradu na obali Amazona, imale vatrenu podršku. Sjajna atmosfera je nosila rivalke u uvodnom periodu, ali su Srpkinje brzo uhvatile korak i potom preuzele inicijativu. Preokret i prednost naše reprezentacije primorali su rivalke na iznuđena rešenja i pokušaje da trojkama nadoknade zaostatak, a loš procenat šuta ostavio je domaću selekciju u zaostatku.

Ipak, Južnoamerikanke su pred završnu četvrtinu potpuno uhvatile priključak, istopile minus, pa i bile prve koje su povele u poslednjoj četvrtini. Pola koša vođstva Brazilki i nekoliko sudijskih grešaka na štetu naše reprezentacije kao da su razljutile Srpkinje koje su se vratile na željeni kolosek i ostvarile bitnu pobedu.

U poslednjem kolu Srbija će odmeriti snage sa Australijom koja je već zakoračila u avion za Pariz, dok će Brazilke odmeriti snage sa Nemicama.

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE - 2. KOLO

Srbija - Brazil 72:65

/Anderson 30 - Dantas 17/


tagovi

ženska košarkaška reprezentacija Srbijekvalifikacije za Olimpijske igreKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara