Košarkaši Monaka i Majk Džejms u prvom planu (Foto: Starsport)
Košarkaši Monaka i Majk Džejms u prvom planu (Foto: Starsport)

Veliki preokret Monaka protiv bivšeg centra Zvezde, Šalon produbio agoniju Asvela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 18:15

Kneževi izgubili drugu četvrtinu 22:8, ali je usledio furiozan odgovor posle pauze, na kraju i pobeda protiv Lendrija Noka i drugova

Dominira Monako u poslednje vreme, nanizao je sedam pobeda u Evroligi i nastavio da se penje na tabeli. S druge strane, u domaćem prvenstvu dominira od prvog kola. Ipak, previše se opustio na gostovanju Gravlenu u 25. rundi, pa je sebi iskopao veliku rupu, ali ni minus od 13 poena u trećoj četvrtini nije sprečio izabranike Saše Obradovića da upišu čak 23. pobedu u LNB Pro A ligi - 68:72.

Nakon što su drugu četvrtinu izgubili 22:8, Kneževi su treću rešili u svoju korist rezultatom 10:24 i tako potpuno preokrenuli situaciju na terenu. Borio se domaćin do kraja, ali nije uspeo da slomi neprikosnovenog lidera na tabeli.

Izabrane vesti

Džon Braun i Alfa Dijalo su odradili veliki deo posla u preokretu, pa su bili i najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa po 13 poena. Majk Džejms je posle obaranja rekorda Evrolige pogodio samo tri šuta iz 11 pokušaja i meč okončao sa devet poena, koliko je dodao i mladi Metju Strazel.

Iako su dva igrača bila efikasnija od njega u poraženom sastavu, bivši centar Crvene zvezde Lendri Noko je bio najbolji pojedinac Gravlena. Košarkaš iz Kameruna je susret okončao sa 10 poena i 16 skokova, dok je Majkl Stokton brojao do 12 (devet asistencija), a Tadžuan Ajdži dodao 11 poena.

S druge strane, Asvel je nastavio da posrće. Najtrofejniji francuski klub je pretrpeo čak sedmi poraz u domaćem prvenstvu, pošto je pao kao gost protiv Šalona i to u poslednjim sekundama produžetka - 88:87.

Imao je Nando De Kolo priliku da reši meč u poslednjim trenucima četvrte četvrtine, ali nije uspeo da pogodi sa distance, pa se sa rezultatom 81:81 otišlo u produžetak. Vodio je Asvel 86:87, poslednji napad su imali domaći igrači, trener francuskog evroligaša Pjerik Pupe se odlučio da brani pokušaj Šalona da dođe do pobede, ali to njegovi izabranici nisu najbolji izveli. Antoan Eito je probio odbranu tima iz Vilerbana i polaganjem sa zvukom sirene stavio tačku.

Lionel Žadu je predvodio pobedničku ekipu sa 20 poena, Dirk Vilijams je dodao 19, dok je do 17 brojao junak Eito. Dvocifreni su u Šalonu sa po 13 poena bili i Demonte Harper i Keljeb Veson.

S druge strane, Asvelu nije pomogao ni dabl-dabl Jusufe Fala od 18 poena i 11 skokova, kao ni 16 poena De Koloa, uz šest asistencija. Timoti Luvavu Kabaro je dodao 15, a Noam Jakov 10 poena, uz sedam završnih dodavanja, dok je Dešon Tomas bio na pragu dabl-dabla sa osam poena i devet uhvaćenih lopti.



tagovi

KK MonakoAsvelKK AsvelLNB Pro AAlfa DijaloMajk DžejmsNando De KoloLendri Noko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara