Detalj sa utakmice (©ABA League/FMP)
Detalj sa utakmice (©ABA League/FMP)

Veliki preokret u Železniku: FMP od -13 do pobede nad Borcem, uz partiju za pamćenje Ranka Simovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.03.22. | 21:13

Krilni košarkaš pokrenuo Pantere serijom trojki i slomio otpor Čačana

Još jednom je Borac odlično otvorio meč sa FMP-om i na kraju ostao praznih šaka. Kao i u prvom delu sezone u Čačaku, Panteri su dugo zaostajali, ali je četa Marka Marinovića serijom grešaka dala šansu rivalu da se vrati, koju ekipa Nenada Stefanovića nije propustila. Istopila je zaostatak u trećoj deonici, stigla do preokreta posle serije večeras sjajnog Ranka Simovića slomila otpor gostiju, a potom došla i do pobede. Završnica i nije bila neizvesna, zahvaljujući staloženoj igri domaćina i prilično paničnom izdanju gostiju - 90:82.

Napravio je FMP i veliki korak ka plasmanu u doigravanje. Došao je do 13. pobede (devet poraza) i na četiri utakmice do kraja je na dobrom putu da obezbedi mesto u šest najboljih. Borac je posle 14. poraza (osam pobeda) ostao i bez matematičkih šansi da se domogne doigravanja.

Izabrane vesti

Domaćin je imao kontrolu skoka (36:27) i fantastično koristio prilike sa linije penala (18/20), posebno u odlučujućim trenucima. Borac je ubacio čak 13 trojki iz 32 pokušaja, ali to nije bilo dovoljno. Pogodio je samo devet bacanja iz 15 pokušaja, izgubio 16 lopti. Interesantno je da je FMP predao posed rivalu u čak 17 navrata, ali je bolje čuvao loptu kada se lomilo.

Junak Simović je odigrao najbolji meč u karijeri na Jadranu. Susret je okončao sa 23 poena i 5/10 van linije 6,75. Ispratio ga je Danilo Tasić sa 21 poenom, šest skokova i četiri asistencije, dok je Brajs Džons i pored osam izgubljnih lopti brojao do 16, uz sedam asistencija i pet skokova. Dvocifren i Nenad Nerandžić sa 11 poena, a dopisao je i šest skokova, kao i dve asistencije.

U poraženom sastavu 25 poena Alekse Novakovića, koji je poput Simovića odigrao najbolju utakmici u ABA ligi. Ispratio ga je jedino Hanter Hejl sa 20, svi ostali bili su jednocifreni.

Klasično "opipavanja snaga" na startu susreta. Igralo se koš za koš, sve dok se gosti nisu odlepili sa devet vezanih poena bez odgovora. Uspeo je domaćin do kraja kvartala da istopi sedam poena minusa, ali je završnica deonice ponovo pripala Borcu, koji stiče šest poena viška pred prvi odmor.

Sa dve trojke na startu drugog kvartala Čačani dolaze i do dvocifrenog viška. Uspeo je FMP krajem deonice da se vrati u meč, smanjio zaostatak na samo dva poena, ali su gosti opet imali odgovor. Još jednom je završnica četvrtine pripala Marinovićevim izabranicima koji ja veliku pauzu odleze sa osam poena u plusu.

Kada je Borac stekao i 13 poena prednosti početkom trećeg perioda, nije delovalo da bi mogao da izgubi meč. FMP je imao drugačije planove. Raspucao se Simović, Džons počeo da pronalazi rešenja pred protivničkim košem, iako u prvih 20 minuta nije blistao. Serijom 19:4 Panteri stižu do preokreta i tri poena viška pred poslednjih 10 minuta.

Raspalo se sve u igri Čačana kao kula od karata. Pravili su i početničke greške, srljali. FMP je to koristio da uvećava suficit, pa je sredinom četvrte deonice stigao i do dvocifrene prednosti. Postalo je jasno da Borac iz ovoga neće imati snage da se vrati. Mora se napomenuti i džentlmenski potez trener gostiju Marka Marinovića, koji je u završnici razrešio dilemu sudija čija je lopta, tako što je sugerisao da treba da pripadne domaćinu.

ABA LIGA – 24. KOLO

Subota

Igokea - Studentski centar 83:67

/Stivesn 19 - Kamenjaš 20/

FMP - Borac 90:82

/Simović 23 - Novaković 25/

Nedelja

17.00: Cedevita Olimpija – Partizan

19.00: Mornar – Zadar

21.00: Budućnost – Cibona

Ponedeljak

18.00: Crvena zvezda – Krka

18.00: Split – Mega Mozzart

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KK FMPFMP ŽeleznikKK Borac ČačakBorac ČačakRanko SimovićBrajs DžonsDanilo TasićHanter Hejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara