Veliki problemi za Zvezdinog pleja: Nikola Topić ne može da igra za FMP

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.01.23. | 18:32

ABA Liga poništila registraciju mladog košarkaša

Crvena zvezda je i noći velike pobede u Valensiji poslala na kaljenje mladog plejmejkera Nikolu Topića u FMP iz Železnika. Čak je i zvanična potvrda stigla sa zvaničnih naloga društvenih mreža kluba iz predgrađa... Očekivalo se da jedan od najtalentovanijih srpskih igrača uskoro debituje za Pantere i dobije ozbiljnu minutažu.

Međutim, ove večeri ABA Liga je na zvaničnom sajtu obelodanila da je registracija Zvezdinog plejmejkera poništena. Uz objašanje da je odluku sproveo u delo sportski direktor regionalnog takmičenja Milija Vojinović.

Izabrane vesti

„Prema Članu 13.10. Pravilnika o radu i takmičenju, bilo kom košarkašu neće biti dozvoljno da igra istovremeno za dva različita kluba, iako učestvuju u različitim takmičenjima. Nikola Topić neće moći da igra ABA Ligu u sezoni 2022/2023“, stoji u saopštenju ABA Lige.

Sin bivšeg reprezentativca i igrača Crvene zvezde Milenka Topića je sa 17 godina zabeležio prvu utakmicu u crveno-belom dresu u Evroligi, dok je u ABA ligi upisao sedam utakmica uz 3,4 poena u proseku. Pre debija na seniorskom nivou, ovaj 198 centimetara visoki plejmejker je igrao za kadetski i juniorski sastav crveno-belih.

U konkurenciji Kampaca, Vildoze i Stefana Markovića, mladi plejmejker bi teško mogao da očekuje bitnu ulogu. Zbog toga je Crvena zvezda imala želju da ga pošalje u Železnik.


tagovi

Nikola Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara