Zek Lavin (©AFP)
Zek Lavin (©AFP)

Veliki udarac za Bulse, gotova sezona za Zeka Lavina

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 01:03

Kako prenose američki mediji, 28-godišnji košarkaš će biti podvrgnut operaciji, zbog koje se neće vraćati na parket do kraja takmičarske godine

Čikago Bulsi su pre nekoliko godina formirali ekipu koja je u startu mnogo obećavala, ali nisu uspeli da ostvare željene rezultate. Samo jednom su se plasirali u plej-of i ispali odmah u prvoj rundi otkako su okupili Nikolu Vučevića, Zeka Lavina, Demara Derozana, Lonza Bola... Ove sezone su taman krenuli da beleže nešto bolje rezultate i da se penju ka plej-of pozicijama, ali... Izgleda da su doživeli još jedan veliki udarac.

Kako je prvi preneo Šams Čaranija sa Atletika, Lavin će završiti sezonu zbog operacije desnog stopala. On je nakon konsultacije sa timom i agentima doneo odluku da se podvrge hirurškom zahvatu, pa je procenjeno da bi van stroja mogao da bude četiri do šest meseci.

Izabrane vesti

Lavin je povredio članak 19. januara na utakmici sa Torontom, ali se očekivalo da će pauzirati nekoliko sedmica. Početkom februara je i trener Bili Donovan istakao da bi 28-godišnji bek uskoro trebalo da se vrati na parket, ali najnovije informacije ukazuju da je sezona za njega završena, a tako su, čini se, ugašena i nadanja Bulsa o potencijalnom plasmanu u doigravanje.

Sjajni bek je pred početak minule sezone parafirao petogodišnju saradnju tešku 215.000.000 dolara sa Bulsima, ali se često spekulisalo da bi Čikago mogao da ga trejduje. Sada i ta opcija pada u vodu. Izgleda da su ljudi iz uprave slavnog kluba odlučili da dignu ruke od takmičarskih ambicija ove godine i da će dati vremena Lavinu da se oporavi za narednu sezonu.

Ovaj 28-godišnji košarkaš koji je 2017. stigao u Vetroviti grad iz Minesota u trejdu za Džimija Batlera je upisao 25 nastupa ove sezone i prosečno beležio 19,5 poena, 5,2 skoka i 3,9 asistencija. Imao je često problema sa povredama tokom karijere, ali prošle sezone je ubeležio 77 nastupa i činilo se da je na dobrom putu, ipak... Iza sebe ima 580 nastupa u ligaškom delu NBA sezone, uz prosek od 20,5 poena. Dva puta je dosad učestvovao na Ol-star utakmicama, a dva puta je bio i šampion u atraktivnom zakucavanju.


tagovi

Zek LavinČikago Buls

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara