Matijas Lesor i Kevin Panter (©Star Sport)
Matijas Lesor i Kevin Panter (©Star Sport)

Veliki udarac za Partizan: Panteru dve, Lesoru jedna utakmica suspenzije

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.04.23. | 17:32

Kažnjeni i Jabusele i Dek

Veliki udarac za Partizan! Disciplinska komisija Evrolige odredila je kazne za tuču u Madridu na kraju druge utakmice.

Prema odluci, Partizan neće moći da računa na Kevina Pantera i Matijasa Lesora na trećoj utakmici u Beogradu. Štaviše, crno-beli će biti lišeni pomoći kapitena Pantera i na meču posle toga, bilo da je to četvrti susret sa Realom ili na Fajnal foru u Kaunasu.

Izabrane vesti

Dakle, Kevin Panter je dobio dve, a Matijas Lesor jednu utakmicu suspenzije, dok su s druge strane kažnjeni Geršon Jabusele, zbog divljačkog nasrtaja na Dantea Egzuma, a dobio je samo pet utakmica van terena! Real će na trećoj utakmici biti lišen pomoći Gabrijela Deka, koji je dobio jednu utakmicu suspenzije.

Disciplinci su i finansijski kaznili oba kluba i to globom od po 50.000 evra.

Sve kada se sabere, pitanje je ko je bolje prošao posle ovakvih odluka Disciplinske komisije, jer je dubina tima mnogo veća kod Reala nego kod Partizana, odnosno, Madriđani će lakše podneti izostanak dvojice igrača, nego crno-beli gubitak kapitena Pantera i centra Lesora. Uz to, veliko je pitanje da li će Egzum, zbog povrede, biti u stanju da zaigra u trećoj utakmici.

Ako se na sve to doda da će se u sastav Reala verovatno vratiti gorostasni centar Valter Tavares, onda rastu šanse Madriđana pred duel u Areni.

Jedino što će crno-beli tim imati uz sebe huk 20.000 navijača sa tribina, a to nije malo...


tagovi

Matijas LesorKevin PanterKK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara