Ostin Rivs (Foto: AFP)
Ostin Rivs (Foto: AFP)

Veliko iznenađenje u TD Gardenu: Lejkersi bez Džejmsa i Dejvisa dobili Boston

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.02.24. | 04:47

Blistao Ostin Rivs sa sedam pogođenih trojki!

Sve i da su imali uz sebe Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, teško da bi Lejkersi bili ravnopravni Bostonu u velikom derbiju NBA lige, a kada je postalo jasno da će u TD Garden morati bez najboljih pojedinaca, tim iz Los Anđelesa postao je totalni autsajder. Bio je precrtan.

Ali umesto da se unapred preda, tim Darvina Hema izašao je na parket najljućeg rivala i režirao jedno od najvećih iznenađenja u aktuelnoj sezoni. I to praktično ‘jednom rukom‘ – 114:105.

Izabrane vesti

Iznenađenje koje su Lejkersi priredili bez prvih zvezda ekipe još je veće kada znamo da se njihova pobeda, prva u TD Gardenu posle pune tri godine, nijednog trenutka nije dovodila u pitanje. U Džejmsovom (povreda skočnog zgloba) i Dejvisovom (problem sa Ahilovom tetivom) odsustvu do trijumfa je vodio Ostin Rivers.

"Bila je ovo prilika da pokažemo svetu šta možemo da uradimo", izjavio je 25-godišnji košarkaš posle meča.

Izgleda da mnogu mnogo, samo kada hoće. Ili pak kada shvate da moraju da zasuku rukave umesto da čekaju Džejmsa i Dejvisa da sami reše utakmicu. Večeras ju je rešio upravo Rivs, ubacivši 32 poena, odnosno sedam od deset ispaljenih trojki, što je ujedno i rekord njegove karijere kada je reč o broju pogođenih šuteva sa distance na jednoj utakmici.

Teror trojkama Lejkersi su započeli u drugoj četvrtini kada su pogodili sedam šuteva sa distance te su već do poluvremena stekli osetnu prednost (60:46). Seltiksi, koji ove noći nisu imali posebno raspoloženog pojedinca, uspevali su u nastavku da zaostatak svedu na jednocifrenu razliku, ali čak i kada su na četiri minuta pre kraja treće četvrtine prišli na minus šest (77:71), Lejkersi su napravili seriju 6:0 i ponovo umakli.

U timu iz Los Aneđes su pored Rivsa dvocifreni bili još Hejs i Rasel sa po 16 poena, Prins je ubacio 11, a Vanderbit 11. U domaćem timu najefikasniji je bio Tejtum sa 23 poena, Porzingis je dodao 17, baš kao i Hauser.

U drugom meču odigranom u istom terminu Niksi su pred svojim navijačima posle preokreta u poslednjoj četvrtini savladali Indijanu, upisavši devetu utastopnu pobedu u ligi - 109:105. Utakmicu je obeležio košarkaš Njujorka Džejlen Branson sa 40 poena, koij je na taj način ukrasio svoje prvo Ol star učešće. Pratio ga je DiVinčenco sa 20 poena, koliko je na drugoj strani ubacio Smit. Sjakam je ubacio 18, Nesmit 17, a Hartenštajn je dodao 12 i pride zabeležio 19 skokova... Sve to, ipak, bilo je nedovoljno da Pejsersi izbegnu drugi vezani poraz.

NBA REZULTATI

Petak

Boston - LA Lejkers 105:114

/Tejtum 23 - Rivs 32/

Njujork - Indijana 109:105

/Branson 40 - Smit 20/

Memfis - Klivlend 101:108

/Džekson 25 - Mičel 25/

Juta - Filadelfija (U TOKU)


tagovi

NBA ligaLos Anđeles LejkersBoston SeltiksOstin Rivs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara