Jogi Ferel u dresu Sakramenta (©AFP)
Jogi Ferel u dresu Sakramenta (©AFP)

Veliko pojačanje stiglo u Atinu - Ferel poručuje: Došao sam u PAO da osvojim Evroligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 16:06

Panatinaikos dobio veliko pojačanje u bivšem NBA igraču Jogiju Ferelu

Već nekoliko godina Jogi Ferel se dovodi u vezu sa evropskim klubovima. Ipak, uspevao je da se izbori za šansu u NBA, ali je pred novu sezonu ostao bez adekvatnih ponuda. Tako je odlučio konačno da se okuša u Evropi, debitovaće u Evroligi u dresu Panatinaikosa. Danas je stigao u Atinu i istakao da sa Zelenima želi da osvaja titule.

Petak, 21.00: (1,10) Real Madrid (23,0) Panatinaikos (7,50)

Izabrane vesti

Znao je da ostavi sjajan utisak i u NBA ligi. U sezoni 2016/17 je recimo beležio 11,3 poena po meču u dresu Dalasa. Iza sebe ima 259 nastupa u regularnom delu sezone uz prosek od 7,7 poena po meču. Kada se sve sagleda, čini se da bi mogao da bude veliko pojačanje za ekipu Dimitrisa Priftisa.

Dugo je PAO pregovarao sa Ferelom i pokušao da ga ubedi da prihvati ponudu i preseli se u Grčku, na kraju je Amerikanac poklekao.

"Znao sam za ovaj divan grad i njegovu istoriju. Želeo sam da budem deo priče. Odlučio sam da dođem ove posle razgovora sa agentom. Ovo je klub visokog nivoa i Evroliga je najbolja liga van NBA, pa sam želeo da budem njen deo".

Pet sezona i pet različitih klubova u NBA. Ferel smatra da će njegove iskustvo biti od ključne važnosti za sastav iz Atine.

"Želim da donesem svoju strast i inteligenciju. Igrao sam sa dobrim igračima u NBA, tako da želim da prenesm svoje znanje i strast na teren. Razgovarao sam sa igračima koji su već igrali Evroligu. Pričali su mi o timu i tome da je jedan od najboljih ovde".

Posebno ga raduje što će dobiti priliku da igra pred vatrenim navijačima Zelenih. Na samom startu je istakao velike ambicije.

"Spreman sam. Igrao sam u Indijani, koja je poznata po najboljim navijačima u SAD. Definitivno sam spreman. Radiću šta god da je timu potrebno. Postizaću poene, asistiraču, igraću odbranu. Sve što je potrebno da bi se osvajale titule. Došao sam da osvojim Evroligu".


tagovi

Jogi FerelKK PanatinaikosEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara