Bruno Kaboklo (©AFP)
Bruno Kaboklo (©AFP)

Venecija sprema žalbu FIBA zbog Kabokla: Nepravedna i sporna odluka da mu se uruči dozvola na Partizanov zahtev

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 21:47

Italijani ne odustaju

Partizan Mozzart Bet je dobio dozvolu od FIBA da potpiše brazilskog reprezentivca Bruna Kabokla i sa njim ozvaničnio dvogodišnju saradnju. Odmah potom oglasila se agencija koja ga zastupa i pojasnila njegovu situaciju sa Venecijom, sa kojom je letos imao potpisanu saradnju.

Sada je stigao i žustar odgovor iz italijanskog kluba, koji planira žalbu FIBA.

Izabrane vesti

"Odluka da se Brunu Kaboklu da dozvola od strane FIBA, na zahtev Partizana, je nepravedna i sporna. Odobrenje spomenute dozvole, uprkos vrlo ozbiljnom prekršaju počinjenom od strane igrača, otvoreno s lošom namerom i uz petljanje menadžera i novog kluba, apsolutno je neprihvatljivo. To će biti osporeno od strane Venecije na svakom relevantnom mestu i svakim dostupnim zakonskim sredstvom, počevši od žalbe Apelacionom panelu FIBA.

Takođe, Venecija zadržava pravo da nepropisno ponašanje igračevih agenata i Partizana ispita u relevantnim službama. Iako su bili svesni postojeće ugovorne obaveze sa Venecijom, nastavili su sa realizacijom transfera. Ne može se tolerisati da klub u evropskom košarkaškom sistemu ima koristi od igrača koji je ugovorm vezan za potencijalnog protivnika.

Takođe, nije prihvatljivo da igrači i agenti okrenu leđa, ne samo ugovorima, već i sportskom planiranju, investicijama i konkurentnosti ekipe. Zbog toga je Venecija apsolutno odlučna da nastavi svoju pravnu bitku protiv svih strana uključenih u ovaj slučaj i na svim mogućim forumima. Jer je nažalost očigledno da poštovanje kodeksa ponašanja utvrđenog od strane same FIBA i temeljnih sportskih vrednosti koje bi trebalo svi da dele, ne mogu biti povereni individualnoj savesti onih koji deluju, bilo kojim svojstvom, u našem sportu," stoji u prilično žustrom saopštenju italijanskog kluba.

Hazan Sports agencija je istakla da Kaboklo nije imao potpisan ugovor, već predugovor sa Venecijom i da nije bilo nikakvih prepreka ka njegovom prelasku u Partizan, kao i da je nakon presude FIBA prešao u redove beogradskog kluba.

Kaboklo je imao dogovor sa Venecijom posle epizode u Ulmu. Ipak, posle dobrih igara na Mundobasketu Brazilac nije želeo da se priključi italijanskom klubu na pripremama čak i po cenu kazne, pa je u međuvremenu formu održavao igrajući prijateljske utakmice sa Makabijem Rananom u SAD.

Momak iz predgrađa Sao Paula je sa Vrapcima postao šampion Nemačke i u Bundesligi beležio je gotovo 15 poena i nešto više od šest skokova. Posle toga je aktivirao izlaznu klauzulu kako bi otišao u Veneciju, ali tamo nije ni zaigrao. Na Mundobasketu odigrao je sjajnih pet utakmica sa gotovo dabl-dabl prosekom od 16,4 poena i 9,2 uhvaćene lopte. Uz to je beležio i 1,4 ukradenih i 1,2 blokirane lopte za prosečni indeks korisnosti 22.

Sa crno-belima prvi put u karijeri igraće Evroligu. Iza sebe ima sedam sezona u NBA ligi i preko 100 utakmica.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK VenecijaBruno Kaboklo

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara