Vensan Poarje (©Star Sport)
Vensan Poarje (©Star Sport)

Vensan Poarje napustio Real Madrid posle tri godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 14:52

I preselio se u Istanbul

Još jedan evroligaški košarkaš odlučio je da ovog leta promeni adresu stanovanja. Vensan Poarje je posle tri godine provedene u Real Madridu prešao u Anadolu Efes!

Francuski centar potpisao je sa istanbulskim klubom ugovor na tri godine i trebalo bi da ima ulogu prve 'petice' u novom sastavu koji gradi Tomislav Mijatović. U Realu je imao veliku ulogu u osvajanju dve titule prvaka Španije, kao i Evrolige pre godinu dana. Uz to ima i tri španska Superkupa.

Izabrane vesti

Poarje je drugi igrač unutrašnje linije koji je ovog leta stigao u Efes, posle Rolanda Šmica iz Žalgirisa. Tako je šampion Evrope iz 2021. i 2022. godine završio veći deo posla u centarskoj liniji pošto je potpisan novi ugovor sa Denom Oturuom, dok je za Dereka Vilisa klub iskoristio opciju automatskog produžetka saradnje. Tu su još Erdžan Osmani i Tajrik Džons, mada se za njega spekuliše da bi mogao da ode.

Osvajač Evrolige sa Blankosima je ujedno i drugo pojačanje Efesa u ovom prelaznom roku, a očekuje se da ih bude još. Klub su napustili Justus Holac, Vil Klajburn i Tibor Plajs. Podsetimo, Efes je uradio veliki posao kada je potpisao novi ugovor sa Šejnom Larkinom, do juna 2028. godine.

Tokom prošle sezone, u kojoj je Real stigao do finala Evrolige, Poarje je ubacivao devet poena, uz 5,3 skoka i prosek od 18 minuta. Odigrao je 37 utakmica u Evroligi.


tagovi

Vensan PoarijeKK Real MadridAnadolu EfesKošarkaški transferiEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara