Jan Veseli (©MN Press)
Jan Veseli (©MN Press)

Veseli pokosio konkurenciju i uzeo MVP nagradu

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.02.21. | 15:21

Češki centar odradio vrhunski posao

Prvi mesec 2021. godine biće upamćen po nastupima Jana Veselog! Češki centar bio je vezivno tkivo velikog uspona Fenerbahčea koji je potpuno okrenuo sezonu za nekadašnjeg šampiona Evrope, pa nije bilo mnogo dileme oko toga ko će poneti zvanje najkorisnijeg igrača Evrolige u mesecu za nama.

Veseli je vodio Fenerbahče do šest uzastopnih pobeda u januaru, dok pobednička serija traje već osam utakmica! Fener je januar započeo na 13. mestu na tabeli, a posle svih ovih pobeda došao je na deobu osme pozicije. Fenerbahče je u januarskom nizu ostvario i tri brejka na gostovanjima, a svakako najznačajniji je onaj protiv CSKA u Moskvi.

Izabrane vesti

Nekadašnji centar Partizana je imao gotovo savršen mesec sa 16 poena u proseku, 5,5 skokova, 2,8 asistencija i 1,4 ukradene lopte. Veseli je prosečno zabeležio čak 38 odsto poena više nego u prethodna tri meseca sezone, dok mu je indeks korisnosti skočio za čak 56 odsto i sada je 23,2 u proseku! Gađao je 42/57 za dva poena, što je 73,6 odsto uspešnosti, takođe je pogodio svih 12 slobodnih bacanja, a promašio je tek 15 od ukupno 69 šuteva koliko ih je ispalio sa svih pozicija i rastojanja.



tagovi

Jan VeseliKK FenerbahčeFenerbahče BekoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara