Jan Veseli u dresu Barselone (© Star Sport)
Jan Veseli u dresu Barselone (© Star Sport)

Veseli pred meč sa Partizan Mozzart Betom: Imam tremu, ne obećavam povratak

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 13:27

Leteći Čeh će ponovo istrčati pred navijače Partizana večeras kada Barselona bude igrala u Areni u 31. kolu Evrolige

Večerašnja utakmica Partizan Mozzart Beta i Barselone biće posebna iz nekoliko razloga. Navijači crno-belih ne mogu da dočekaju početak meča, jer tim Željka Obradovića gazi sve pred sobom i sada se gleda sa koje će pozicije klub iz Humske u plej-of, ali za jednog momka na parketu, veče će biti posebno. U pitanju je Jan Veseli. Čeh koji se vinuo u zvezde baš u crno-belom dresu kod Duška Vujoševića, a danas je udarna igla Barselone.

Posle više od decenije, Vesli će istrčati na parket pred navijače Partizana, a u razgovoru za Sportklub je odgovorio da li ima tremu pred večerašnji okršaj u prepunoj Areni.

Izabrane vesti

Bogami ima. Već sam igrao protiv Fenera, posle osam godina prvi put sam se vratio tamo. Ovo je posle 12 godina i to je stvarno neverovatno… Utakmicu po utakmicu sve više Partizanove publike dolazi i stvarno sam uzbuđen. Ne znam šta da očekujem, jeste prošlo 12 godina ali Grobari ne zaboravljaju. Jedva čekam“, rekao je Jan Veseli za Sportklub.

Dotakao se i neverovatnog ambijenta koji vlada na utakmicama crno-belih.

"Ta atmosfera koju Grobari prave, to je neverovatno. Teško se igra protiv Partizana. Ta atmosfera, ako je čovek barem blizu toga da je tako strastven i emotivan i daje sve od sebe na terenu i onda ga povuče ta atmosfera… Lesora potpuno razumem. Ista je bila ta strast i ta energija kada sam ja igrao. Uživali smo kada dobijemo utakmice, a kada smo gubili atmosfera je bila ista. Ta ljubav prema klubu je neverovatna i oni to uvek pokazuju“.

Na kraju je upitan da li bi se nekada vratio u crno-bele kod Željka Obradovića sa kojim je već sarađivao u Fenerbahčeu.

Iskreno, ovo je prva godina Partizana u Evroligi. Sad opet, želja uvek postoji, kako će stvari da se dešavaju ne znam. Opet, šta može da se desi naredne dve godine-tri… Pitanje je i koliko ću još moći da igram. Da li bih voleo da se vratim? Ovo je jedna od destinacija gde bih, naravno tu je i Fener gde sam proveo osam godina. Ali Partizan će uvek kod mene imati mesta i to je ljubav od početka. Ja sam stvarno počeo ovde da se bavim vrhunskom košarkom kod Duleta, sada sa Željkom u Partizanu sve je moguće ali ne obećavam“.



tagovi

Jan VeseliKK PartizanKK Barselona

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara