Veterani Slovenije, sedamdeset plus, odigraće prijateljsku utakmicu sa košarkašima iz Čačka

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 08:07

Meč počinje u 15.00 sati u dvorani kraj Morave

Ekipa iz Slovenije, koju predvodi legendarni košarkaš Ivo Daneu, odigraće prijateljsku košarkašku utakmicu sa prijateljima iz Čačka.Tradicija, koja traje preko dve decenije i koju godinama održavaju Čačanin Branko Ljujić i poznati Slovenac Peter Marter, sa teniskih terena prelila se i na košarkaška igrališta. Za selekciju Slovenije igraće Lorbek, Fišer, Gvardijančić, Macura... ljudi od sedamdeset plus...

Danas će, slovenačka i čačanska ekipa veterana, u dvorani kraj Morave, odigrati prijateljsku utakmicu o čemu za Mozzart Sport govori legenda Ivo Daneu. Mlađe ljubitelje košarke podsećamo da je Daneu bio MVP jednog Svetskog prvenstva, osvajač zlatne medalje na SP u Ljubljani, najbolji sportista bivše Jugoslavije...

Izabrane vesti

„Na početku moram da osvežim pamćenje. Davno, kada sam sa Olimpijom dolazio na utakmice sa Borcem, putovali smo vozom do Beograda. Presedali smo na drugi voz do Čačka i kada smo stigli ostavili bismo torbe i odmah odlazili na pijacu. Kupovali smo hleb, dva, tri, kilograma kajmaka, i to nam je bila zamena za ručak. Eto, to je moja uspomena na Čačak i drago mi je što sam ponovo ovde. Inače, održavam prijateljske veze sa ljudima iz Srbije, prijateljima, saigračima, sada malo manje jer mnogi nisu među živima... Zvao sam ih sve na rođendane, od svoje pedesete godine, na svakih pet godina, od Gordića, Damjanovića, Čermaka, Rajkovića, Koraća, Dragojlovića, Đurića, Ražnatovića, Radovića...Drago mi je da sada mlađi nastavljalju sa košarkaškim i druženjima na teniskim terenima“, kazao je Ivo.

Na košarkaško druženje u Čačak stigao je i počasni predsednik Fudbalskog saveza Slovenije Rudi Zavrl.

„Pozdravljam saradnju u svim oblicima. Čovek sam sporta, iako dolazim iz fudbala i imam puno prijatelja iz sveta košarke, tenisa...Radovao sam se kada su me pozvali na put i srećan sam što ću gledati utakmicu između veterana Čačka i Slovenije“, istakao je Rudi Zavrl koji je preko dve decenije bio predsednik slovenačkog fudbalskog saveza.

Prijateljsku utakmicu, danas od 15.00 sati, igraće i braća Macura, Marko i Nebojša.

„Preko četrdeset puta imali su slovenački i čačanski veterani susrete na teniskim terenima. Zamolili smo prijatelja Branka Ljujića da nam pomogne u organizaciji košarkaškog meča. Sada, kada smo u Čačku svi smo oduševljeni. Nakon Čačka, u Beogradu ćemo se naći sa Miškom Marićem, Slavišom Koprivicom...i ostalim dragim prijateljima“, podvukao je Macura.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara