Kajri Irving (Foto: AFP)
Kajri Irving (Foto: AFP)

Vigins se pokolebao, sada Irving odbija da se vakciniše: 15.762.000 dolara i 43 meča pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.10.21. | 09:57

Bruklin u problemu, vaga da li da mu omogući da nastupa samo na gostujućim terenima

Podigao je prašinu u NBA ligi košarkaš Golden Stejta Endru Vigins kada je javno istakao da ne želi da se vakciniše. Ipak, kako mu je bio ugrožen status u najjačoj ligi sveta, poklekao je i pristao da primi vakcinu protiv virusa korona. Sada je u centru pažnje plejmejker Bruklin Kajri Irving, koji takođe odbija vakcinaciju. Netsi ne pomišljaju da pomere treninge iz države Njujork, kako bi jednoj od svojih najvećih zvezda omogućili da trenira sa timom i još uvek razmišljaju o opciji da ga koriste samo na gostujućim parketima.

01.00: (2,30) Detroit (14,5) San Antonio (1,70)

Izabrane vesti

Vigins je nedavno ipak pristao da se povinuje pravilima, pošto je liga odbila zahtev da zbog religijskih uverenja ne bude podvrgnut obaveznoj vakcinaciji. Kako je istakao, morao je da donese tu odluku, jer se bojao za svoju poziciju u NBA.

"Jedine opcije su bile da se vakcinišem ili da ne igram u NBA. Bila je to teška odluka. Nadam se da će funkcionisati na pravi način na duže staze i da ću za 10 godina još biti zdrav".

Pojasnio je i zašto isprva nije želeo da se vakciniše.

"Nisu postavili pravilo, ali izgleda da bi određene stvari funkcionisale, ne možete da vladate sopstvenim telom. Na to se na kraju svelo. Ukoliko želite da radite u današnjem društvu, onda morate da dozvolite drugima da se pitaju o tome šta ćete uneti u svoj organizam i šta ćete raditi. Nadam se da je u svetu veliki broj ljudi koji su snažniji od mene i koji će nastaviti da se bore, da brane ono u šta veruju i da će im se to isplatiti".

I dok Golden Stejt više ne mora da razmišlja o statusu jednog od svojih važnijih igrača, u problemu se našao Bruklin. Irving ne želi da se vakciniše i kao jedina opcija se nameće da sa ekipom radi kada je na gostovanjima. S ozbirom da ne planira da ispoštuje postavljene mere, a one zabranjuju nevakcinisanim osobama da prisustvuju treninzima, a tako i utakmicama na tlu države Njujork, 29-godišnji košarkaš bi sa saigračima mogao da trenira samo pred mečeve na strani. Jasno, bio bi u poziciji da na parket istrči samo u tuđim dvoranama.

Dolazimo do zaključka da bi Netsi morali da odigraju više od polovine utakmica u regularnom delu sezone bez igrača kojem u nastupajućoj sezoni sleduje 35.300.000 dolara. Pritom, za svaku propušten meč Irving bi bio kažnjen sa oko 380.000 dolara. Kada se tome dodaju i sudari sa Njujork Niksima u Medison Skver Gardenu, dolazi se do cifre od 15.762.000 dolara. Izgleda da je bivši košarkaš Klivlenda i Bostona spreman na takvu žrtvu. Pravo pitanje je da li je i Bruklin spreman da uđe u sezonu sa jednom od najvećih zvezda kao "part time" igračem? Već u drugoj nedelji ekipa Stiva Neša će odigrati šest utakmica u Berklejs centru, što bi Irvinga od saigrača odvojilo na 11 dana. U novembru i decembru će imati niz od 26 dana od kojih će 20 provesti kod kuće.

Nameće se i pitanje produžetka saradnje. Plan uprave Bruklina je bio da posle Kevina Duranta blindira i Irvinga, ali i Džejmsa Hardena. Sa potonjim očigledno neće biti problema, ali posle novonastale situacije teško je zamisliti da će Netsi biti spremni da sedmostrukom Ol-staru dopišu još četiri godine na aktuelnu saradnju za 198.000.000 dolara.


tagovi

NBA ligaBruklin NetsKajri IrvingGolden Stejt VoriorsEndrju Vigins

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara