Luka Vildoza (Foto: ABA League/Dragana Stjepanović)
Luka Vildoza (Foto: ABA League/Dragana Stjepanović)

Vildoza: Partizan odradio odličan posao predstavljajući Srbiju u Evroligi, nije zaslužio onakav kraj

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 23:08

"Ali to je život. Sada moramo da ih sačekamo", dodao je Argentinac

Crvena zvezda je prišla na pobedu od plasman u deveto finale ABA lige, gde bi prema očekivanjima trebalo da se ukrsti sa Partizan Mozzart Betom. Deklasirali su crveno-beli Budućnost u prvom meču polufinala 93:55, ali sada ih čeka pauza od devet dana do revanša u Podgorici.

Razlog? Obaveze crno-belih u plej-ofu Evrolige značajno su usporile razvoj situacije u drugom delu kostura, pa ekipa Željka Obradovića tek sutra otvara četvrtfinalnu seriju sa Studentskim centrom.

Izabrane vesti

"Bezveze je što se toliko čeka, da budem iskren. Kada toliko čekate... Ali moramo da sačekamo Partizan. Svi znaju šta se desilo, uradili su odličan posao u Evroligi i nisu zaslužili taj rezultat na kraju, ali to je život. Srećni smo zbog njih, na kraju oni predstavljaju Srbiju i podržavali smo ih, a sada moramo da ih sačekamo. Devet dana je previše, ali moramo da napravimo skauting, i očekujemo snažan otpor Budućnosti kod kuće", rekao je Luka Vildoza posle ubedljivog trijumfa nad Podgoričanima.

Ubacio je Argentinac 10 poena, pogodio sva četiri šuta koja je uzeo (2/2 za dva i 2/2 za tri), sa nekoliko sjajnih poteza digao krcate tribine dvorane Aleksandar Nikolić na noge.

"Srećan sam zbog načina na koji smo igrali danas. Bili smo sjajni u odbrani, posebno Branko koji je pokazao svoj ritam, kao i Faku - njegova energija je zarazna. Srećni samo, ali ovo je samo jedna utakmica. Moramo da nastavimo da radimo, imamo devet dana da napredujemo, popravimo određene detalje i videćemo kako će to izgledati u drugoj utakmici protiv Budućnosti", dodao je Vildoza.

Još jednom se svih 12 igrača iz protokola upisalo u listu strelaca, Zvezda je imala 24 asistencije... Prava timska pobeda nad Podgoričanima, pa se nije osetilo odsustvo Stefana Lazarevića.

"Imamo 16 igrača i svi mogu da igraju. Nekada imamo problema sa povredama, kao sada sa Stefanom Lazarevićem, ali trener Ivanović radi sjajan posao tako što daje svima priliku i veoma sam zadovoljan kako izgledamo."

Agresivna, požrtvovana igra, visok nivou koncentracije gotovo od prvog do poslednjeg minuta, rezultovali su ubedljivim trijumfom nad velikim regionalnim rivalom. Da li je to ono što trener Duško Ivanović zahteva od ekipe?

"Tačno to želi. Na tome smo radili prethodnih dana, trenirali naporno i videli su se rezulitat. Ben je odradio odličan posao, ponovo je u ritmu, a kao tim moramo da idemo dalje. Fokus je na sledećoj utakmici, biće teško, ovo je ABA liga, Budućnost će igrati kod kuće, pred svojim navijačima i moramo da nastavimo da radimo", zaključio je Luka Vildoza.



tagovi

Luka VildozaKK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetABA ligaKK Budućnost PodgoricaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara