Najdžel Vilijams Gos i Džanan Musa (©Starsport)
Najdžel Vilijams Gos i Džanan Musa (©Starsport)

Vilijams Gos ponovo u crveno-belom

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 20:08

Grčki mediji tvrde da se vraća u Pirej

Pre nekoliko dana je najavljena mogućnost povratka Najdžela Vilijams Gosa u Olimpijakos, a grčki SDNA tvrdi da je gotova stvar. Prema njihovim saznanjima, bivši košarkaš Partizana će ponovo obući crveno-beli dres.

Dve strane su navodno postigle dogovor o saradnji, nakon što je Amerikancu postalo jasno da za njega više nema mesta u Real Madridu.

Izabrane vesti

Tako se očekuje da Vilijams Gos postane drugo pojačanje Olimpijakosa za novu sezonu posle Nikole Milutinova, a zvanična potvrda bi trebalo da stigne u narednim danima.

Plejmejker koji je evropsku karijeru počeo u Humskoj je u sezoni za nama beležio 7,4 poena i 1,8 u Evroligi, a dao je i vredan doprinos u plej-ofu elitnog takmičenja protiv bivšeg kluba.

Vilijams Gosa je posle dve godine na Vašingtonu i jedne ne Gonzagi, odabrala Juta na NBA draftu 2017. godine kao 55. pika. Nije dobio šansu, otišao je na kaljenje u Partizan i ostao navijačima crno-belih u lepom sećanju. Tokom boravka u Beogradu osvojio je Kup Radivoja Koraća kao MVP, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača domaćeg prvenstva. Bio je i najbolji strelac i asistent Superlige, ali je Crvena zvezda osvojila titulu.

Usledio je poziv upravo Olimpijakosa, gde je proveo jednu sezonu pre nego što se vratio kuću. Dobio je priliku da se dokaže u Juti, ali posle 10 nastupa u ligaškom delu i jednim u plej-ofu NBA i čestih poseta Razvojnoj ligi, vratio se na Stari kontinent 2021. i potpisao za Lokomotivu Kubanj.

Leta iste godine preselio se u Madrid, sa kojim je osvojio titulu u prvoj sezoni, kao i dva Superkupa Španije.


tagovi

KK OlimpijakosKK Real MadridNajdžel Vilijams GosKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara