Vil Klajburn (Shutterstock)
Vil Klajburn (Shutterstock)

Vilijams od junaka do tragičara, CSKA se izvukao iz kandži Makabija i serije poraza

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 20:02

Amerikanac promašio šut za pobedu tima iz Tel Aviva nad Moskovljanima (74:73)

Punih 30 minuta izgledalo je da će slobodni pad CSKA biti nastavljen i u šestom uzastopnom meču. Derik Vilijams (20 poena) i Ante Žižić (16 poena, 6 skokova) bili su nerešive enigme za Moskovljane koji su jedva hvatali dah, ali je Amerikancu zadrhtala ruka kada je bilo najvažnije. Prvo je 17 sekundi pre kraja imao priliku da sa linije slobodnih bacanja uvede meč u prooužetak, a onda praktično sa sirenom i da donese pobedu gostima. Međutim, oba puta je promašio i tako bacio u zaborav prethodnih 20 poena.

Trojka Marijusa Grigonisa (10 poena) u 31. minutu (61:61) pokrenula je Crvenu armiju u kontranapad. Na njegov uspešan šut nadovezala se trojka Vila Klajburna (7 poena), a nešto kasnije i Ifea Lundberga 14 poena) - 70:65, 36. minut.

Izabrane vesti

Makabi nije želeo da posustane. Uzvraćao je preko Vilijamsa i Skotija Vilbekina (9 poena) koji je smanjo na 74:72 65 sekundi pre kraja.

Zatražio je Dimitris Itudis tajm aut kako bi njegovi košarkaši u finišu vratili mirnoću s početka poslednje četvrtine. Hteo je Lundberg da bude junak, ne jednom nego dvaput. Prvo je promašio, pa je posle ofanzivnog skoka Grigonisa opet pokušao. Ali mu je Žižić spustio rampu za defanizvni skok Nanelija (6 poena) i faul Litvanca nad Vilijamsom koji je krenuo na liniju penala. Promašio je prvo, pogodio drugo, pa je sada Makabi morao da pravi faul, nad Klajburnom. Nije Amerikanac išao na liniju penala, ali je izgubio loptu. Dovoljno da Janis Sferopulos zatraži tajm aut i iscrta napada Makabija za eventualnu pobedu. Lopta je išla na Derika Vilijamsa, ali je on poslednji šut vredan pobede poslao van cilja.


tagovi

KK Makabi Tel AvivCSKA

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara