Virtus iz Podgorice u četvrtfinale: Teodosić punio koš, Marković dodavao

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 23:33

Gosti opravdali ulogu favorita, ali Milojević ne može biti razočaran

Posle sjajnog debija na klupi Budućnosti i ubedljive pobede u Železniku protiv FMP-a, Dejan Milojević je imao i svoju prvu utakmicu na klupi podgoričana u Evrokupu. Rival, najteži mogući - prvi favorit za osvajanje trofeja i ove sezone neporaženi Virtus.

I pored toga što su gosti iz Bolonje slavili 99:89 (23:25, 30:22, 24:18, 22:24), Milojević nema razloga da bude razočaran. Uporni su bili njegovi košarkaši do poslednjeg trenutka, da je Džastin Kobs pogodio trojku iz kontre na pet minuta pre kraja za 81:87 možda bi završnica bila neizvesnija, ali kvalitet je ipak na starni rivala. Posebno kada su raspoloženi Miloš Teodosić i Stefan Marković.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativci predvodili su tim Aleksandra Đorđevića do 14. pobede ove sezone u Evrokupu. Prvi je ubacio čak 26 poena (7/9 za dva, 3/8 za tri, 3/3 za jedan), a drugi imao 13 asistencija, uz sedam poena, sedam skokova, tri ukradene, ali i tri izgubljene lopte.

"Možemo biti zadovoljni, igrali smo odličnu odbranu. Ovo je dobra pobeda, a naš cilj je naravno da idemo do kraja", istakao je Đorđević odmah po završetku meča u kom je njegov tim izborio plasman u četvrtfinale.

Što se tiče Budućnosti, i dalje su igri za prolaz, ali zavise od drugih. Pošto je Cedevita savladala Burž u Francuskoj 77:64, Podgoričani u 5. kolu moraju takođe da pobede u Francuskoj, ali i nadaju se porazu Cedevite kod kuće od Virtusa, a onda u direktnom duelu u poslednjem kolu da u Podgorici jure pobedu s najmanje četiri poena razlike.

Čak četvorica igrača podgoričkog tima imali su sličan učinak, ali im je nedostajao još neki raspoložen saigrač da bi priredili iznenađenje. Džastin Kobs je ubacio 17 poena, uz osam asistencija, ali i velikih pet izgubljenih lopti. Melvin Edžim i Vili Rid su meč završili sa po 16 poena, s tim da je Rid imao i 11 skokova, a Edžim šest izgubljenih lopti. Dvocifren po broju poena bio je i Nikola Ivanović, sa 14.

Nije bilo realno očekivati da Milojević za tako kratko vreme spremi ekipu koja bi mogla da nadigra Virtus, posebno u situaciji kada tim iz Bolonje igra za prolaz i bezbrižna poslednja dva meča Top 16 faze. Ova utakmica više je poslužila Milojeviću da dobije uvid u mogućnosti svog tima, a utisak je da može biti zadovoljan.

EVROKUP - GRUPA G

Sreda

Budućnost - Virtus 89:99

Burž - Cedevita 64:77



tagovi

Dejan MilojevićMiloš TeodosićAleksandar ĐorđevićStefan MarkovićVirtusKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara