©Starsport
©Starsport

Virtus nastavio seriju pobeda u Bolonji: Fener bez Itudisa do četvrtog poraza u nizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 22:44

Italijanski klub slavio 87:79

Poraz od Žalgirisa (79:82) početkom oktobra ostao je i posle šestog izazova jedini kiks Virtusa u Bolonji, a peta žrtva italijanskog kluba pred domaćom publikom bio je Fenerbahče (87:79).

Uspeli su izabranici Luke Bankija da slome otpor gostiju u trećoj četvrtini i potom očuvaju prednost do kraja susreta čime su zadržali treću poziciju, iza Reala i Barselone.

Izabrane vesti

Upravo u trećoj deonici, u momentima kada je njegov tim ispuštao konce i gubio korak, Dimitris Itudis je zaradio isključenje usled protesta zbog sudijske odluke, odnosno nedosuđenog faula za Fenerbahče, te je tusrki klub završnicu susreta dočekao bez stratega na klupi.

Na krilima Šengelije i Heketa, Virtus je produbio probleme rivala koji je vezao četvrti evroligaški poraz, pošto je prethodno pognute glave izlazio sa tri beogradska megdana - protiv Partizana, Crvene zvezde i Makabi Tel Aviva. Uz Gruziona koji je upisao 15 i Italijana sa 14 poena, dvocifreni u redovima domaćina bili su i Ognjen Dobrić sa 11 i Keikok sa 10 poena. Srpski reprezentativac šutirao je 3/4 za tri, uz jednu trojku iz dva pokušaja, a upisao je i pet skokova, dok je zapažen učinak imao i njegov saigrač iz nacionalnog tima Marko Gudurić koji je na drugoj strani postigao devet poena, uz tri skoka i četiri asistencije.

Posebno raspoložen bio je Džonatan Motli koji je postigao 25 poena, ali njegovo odlično veče, uz podršku Vilbekina koji je brojao do 13, nije bilo dovoljno da Fener izbegne peti poraz u 10 kola.

Kraj negativne serije turski tim će pokušati da režira na svom terenu za sedam dana protiv verovatno najtežeg protivnika, jer će ugostiti Real Madrid, jedini klub sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem delu takmičenja. Istog dana, 30. novembra, Virtus će gostovati Bajernu.



tagovi

VirtusVirtus BolonjaFenerbahčeEvroligaOgnjen DobrićMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara