Košarkaši Virtusa (©Starsport)
Košarkaši Virtusa (©Starsport)

Virtus predstavio projekat za novu dvoranu: 55.000.000 evra i 10.000 mesta, otvaranje u sezoni 2024/25

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 16:34

Prvi čovek Bjankonera Masimo Zaneti, u društvu gradonačelnika Bolonje Matea Leporea, na konferenciji za medije otkrio planove za novu košarkašku arenu

Vratio se Virtus u Evroligu posle 14 godina i želi da se zadrži. Nada se dugoročnoj licenci, a u nameri da je dobije planira i da izgradi novu dvoranu. Na konferenciji za medije prvi čovek kluba Masimo Zaneti i gradonačelnik Bolonje predstavili su planove za izgradnju arene, koja će prema prvim predviđanjima biti otvorena krajem 2024. ili početkom 2025. godine.

Na konferenciji za medije obelodanjeno je da će projekat nove dvorane koštati oko 55.000.000 evra i da će utakmicama muške i ženske sekcije kluba moći da prisustvuje oko 10.000 navijača. Kao i aktuelna, privremena Segafredo arena, nova hala će biti deo bolonjskog sajma. Obezbeđen je paviljon 35.

Izabrane vesti

"Ovo je za Bolonju. Kada sam kupio Virtus dao sam obećanje da klubu obezbedim trajni dom i nadam se da ću sa ovim planom uspeti. Došli smo do evrolige i vrhunska dvorana je od ključne važnosti u nameri da u njoj i ostanemo. Počastvovan sam što sam ovde, u Bolonji sam od 1973. godine i ovaj grad mi je mnogo dao", rekao je Masimo Zaneti.

Otkrio je da je postojao plan i da se renovira kultna Paladoca.

"Moj san je bio da povećamo kapacitet Paladoce na 8.000 mesta, ali ne možemo to da uradimo jer je u pitanju spomenik. Vidim Virtus među najboljima u Evropi i zato mora da ima dom vredan njegove prošlosti, budućnosti i istorije. Virtus je najpoznatiji italijanski tim i slika Bolonje. Nadam se da će to što će dvorana biti u sklopu sajamskog kompleksa biti prestiž za ovaj grad. Takođe, nadam se i da će košarkašice uspeti da osvoje trofeje, a mogućnost da im obezbedimo predivno i prestižno mesto može samo da pomogne ženskoj košarci da raste", dodao je Zaneti.

Virtus je od 1957. do 1996. godine igrao u čuvenoj Paladoci, potom 21 godinu proveo u Unipol Areni, da bi se 2017. vratio u Paladocu. Ipak, od 2019. godine igra u Segafredo Areni, ali uskoro će dobiti novi dom.

Dvorana u kojoj izabranici Serđa Skariola igraju je praktično montažna. Za potrebe odigravanja utakmica u hali 37 Sajma su postavljeni teren, tribine i svlačionice, a tek na dan utakmice dodaju se i prodajni štandovi kako bi događaj bio potpun. Rok trajanja joj je po svemu sudeći poznat.



tagovi

Virtus BolonjaMasimo Zaneti

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara