Serđo Skariolo (©Star Sport)
Serđo Skariolo (©Star Sport)

Virtus se provukao protiv Verone, Teodosić odmarao pred Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 22:46

Lundberga i Odželejea nije bilo zbog povrede, vratio se Abas

Trijumfalno je sedmicu završila Crvena zvezda, a u istom tonu u narednu sedmicu ulazi i naredni protivnik crveno-belih u Evroligi – Virtus.

Prošlogodišnji osvajač Evrokupa provukao se kroz iglene uši na svom parketu protiv Verone koju je na kraju dobio rezultatom 89:82, mada se sve rešavalo u poslednjih dvadesetak sekundi. Umesto mirnije završnice, temperaturu u Segafredo Areni pogidao je Đordano Bortolani trojkom sa osam metara, posle čega je Serđo Skariolo odmah zatražio tajm-aut. Lopta je išla na Džordana Mikija koji je uspeo da izvuče faul za dva slobodna bacanja koja je realizovao hladnokrvno i stabilizovao Virtus. Pokušao je Bortolani da se proslavi i pogodi još jedan dalekometni hitac u čemu nije uspeo, a Alesandro Pajola je nakon defanzivnog skoka potrošio četiri bitne sekunde i otišao na crtu odakle je bio polovičnog učinka. Doduše, promašio je drugo bacanje kako bi iscurelo što više vremena, pa gosti nisu imali prostora da eventualno dodatno zakomplikuju finiš.

Izabrane vesti

Skariolo je pred dupli program Evrolige i gostovanje Crvene zvezde u utorak rešio da odmori Miloša Teodosića. Zbog povreda u sastavu nije bilo Ifea Lundberga i Semija Odželejea, dok se Avudu Abas vratio u postavu.

Miki je pobedi Virtusa doprineo sa 18 poena i sedam uhvaćenih lopti. Marko Belineli imao je 15, Nikolo Manion 12, a Toko Šengelija 10 poena i šest skokova. Kod gostiju Bortolani je ubacio 23 poena uz pet trojki iz sedam pokušaja!

Ređo Emilija Dragana Šakote pretrpela je i dvanaesti poraz u sezoni, prvi nakon dva uzastopna trijumfa. Bolji od sastava iskusnog stručnjaka bio je Brindizi sa 81:74, uz 20 poena Markiza Rida. Kod gostiju, koji ostaje na začelju tabele, Mikael Hopkins imao je 14 poena i osam skokova.

Olimpija je na otvaranju nedeljnog programa savladala Trento sa 78:65 (28:15, 15:22, 13:17, 22:11) posle odlične poslednje deonice u kojoj je definitivno prelomljen otpor gostiju.

Timoti Luvavu meč je završio sa 14 poena i sedam skokova, Bili Beron je ubacio 12 poena (2/7 za tri). Minute nije dobio Šabaz Nejpir koji je tek potpisao za Manekene, ali postoje indicije da će zaigrati protiv Crvene zvezde u četvrtak.



tagovi

Dragan ŠakotaReđo EmilijaMiloš TeodosićPalakanestroVirtus BolonjaOlimpija MilanoBili Beron

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara