Miloš Teodosić (©MN Press)
Miloš Teodosić (©MN Press)

Virtusu derbi Bolonje, Teo promašivao, pa pogodio najvažniji šut na utakmici

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.12.21. | 19:43

Desetkovani Armani pretrpeo prvi poraz u Seriji A

Košarkaši Virtusa slavili su u derbiju Bolonje protiv Fortituda u svojoj Paladoci - 76:70. Ekipa Serđa Skariola je tako došla do 10. pobede u sezoni i druga je na tabeli sa trijumfom manje od Olimpije Milano. Fortitudo je poslednji sa samo tri upisane recke.

Iako je razlika u kvalietetu osetna, gosti su iskoristili nepovoljnu kadrovsku situaciju u redovima Bjankonera i nošeni sjajnim Pjetrom Aradorijem i Džejmsom Feldinom bili na pragu iznenađenja. Ipak, Miloš Teodosić im je stao na put. Iako je do poslednjih trenutaka pogodio samo jedan od 11 šuteva iz igre, preuzeo je odgovornost kada se lomila utakmica i trojkom na minut i po do kraja utabao stazu domaćinu ka pobedi.

Izabrane vesti

Susret je okončao sa osam poena i pet asistencija, dok je najefikasniji igrač u pobedničkom sastavu bio Marko Belineli sa 12 poena. Po 10 su dodali Tejšon Aleksender i Mame Žaite (8sk), dok su po devet ubacili Mikele Ruzir i Džakar Sempson.

Fortitudo je predvodio Aradori sa 20 poena, dok je 17 dodao bivši igrač Crvene zvezde Feldin. Istakao se i Džabril Durnam sa 12 poena, dok je 10 uz 11 skokova dodao Džefri Grosel.

Lider na tabeli je pretrpeo prvi poraz, Olimpija Milano je pala u Trstu - 68:71.

Etore Mesina nije imao pomoć najboljeg strelca Ševona Šildsa, koji je doživeo prelom šake, a van stroja su bili i Dinos Mitoglu, Rikardo Moraskini, Serhio Rodrigez, Malkolm Dilejni i Kajl Hajns.

Nisu Manekeni uspeli u skraćenoj rotaciji da zadrže perfektan učinak u prvenstvu, a srušio ih je raspoloženi Adrijan Benks sa 19 poena.

Najbolji je u Milanu bio Troj Denijels sa 16 poena, dok je Ben Bentil dodao 12 uz šest uhvaćenih lopti.

Posle utakmice Mesina je govorio o Šildsovoj povredi, s ozbirom da danskom internacionalcu predstoji duža jer će morati na operaciju.

"U utorak će imati operaciju i doktori će znati više o stepenu povrede. Možemo samo da se nadamo da će biti samo ozbiljna, ne i mnogo ozbiljna. Šanse da ne promenimo ništa u rosteru su 99 odsto. Teško je u ovom trenutku pronaći igrača koji bi mogao da razume sistem i odmah se uklopi, stvorio bi više konfuzije nego ičeg drugog".



tagovi

Virtus BolonjaFortitudo BolonjaOlimpija MilanoKK TrstMiloš TeodosićDžejms FeldinŠevon Šilds

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara