(©ABA / KK FMP)
(©ABA / KK FMP)

Vlada Jovanović blizu trenerske klupe Cibone

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 22:22

Doskorašnji šef stručnog štaba FMP i zagrebački klub pred dogovorom

Radom u prethodnih nekoliko sezona Vlada Jovanović, doskorašnji trener FMP, nije samo zavredneo pažnju široke srpske javnosti i Igora Kokoškova, čiji je asistent u nacionalnom timu Srbije otkad je šef stručnog štaba Fenerbahčea seo na selektorsku klupu Orlova, već i pojedinih inostranih ekipa, među kojima je i Cibona!

Zagrebački klub ima ambiciju da se polako vrati u vrh regionalne košarke, ali i želi da nekolicina izuzetno talentovanih igrača nastave da se razvijaju u pravom smeru, pa je prema nezvaničnim informacijama, već duže vreme imala na oku stručnjaka iz Srbije, koji se proteklih sezona dokazao da zna u radu s mladima, ali i da zna da taj rad uklopi sa ostvarivanjem rezultata.

Izabrane vesti

Kada je došlo do raskida saradnje Jovanovića i FMP, Cibona je osetila da je došao trenutak trenutak da pokaže više od interesovanja za njega. Prema nezvaničnim informacaijama do kojih je došao MOZZART Sport, posledenjih dana su razgovori intenzivirani i praktično samo još detalji dele Jovanovića od klupe nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope.

Ukoliko se saradnja ozvaniči, perspektivni stručnjak će postati prvi beogradski trener Cibone posle Dragana Šakote koji je vodio Vukove sa Tuškanca u sezoni 1989-1990. Ujedno Jovanović će imati i priliku da nastavi niz stručnjaka koji su prve treninge odradili na beogradskim terenima, a koji su kasnije, kao Šakota (bio je trener i Zadra), sa manje ili više uspeha radili u hrvatskim klubovima od Dušana Ivkovića (Šibenka), Zorana Moke Slavnića (Šibenka, Split/Jugoplastika), Vlada Đurovića (Šibenka, Zadar), Bože Maljkovića (Split/Jugoplastika, Cedevita)...



tagovi

CibonaJadranska ligaVlada Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara