Vlada Jovanović i Vlade Jovanović (ABA)
Vlada Jovanović i Vlade Jovanović (ABA)

Vlada Jovanović zadovoljan drugim poluvremenom, a Vlade Jovanović zadovoljan prvim poluvremenom

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 22:28

Imenjaci na klupama Cibone i Mege različitog raspoloženja posle duela u Zagrebu

Vladimir Jovanović iz Cibone je za dlaku nadmudrio Vladimira Jovanovića iz Mege. Mlađi imenjak i prezimenjak od dvojice srpskih trenera na klupama ABA ligaša ima više razloga za zadovoljstvo posle duela drugog kola u Zagrebu koji je rešen nakon produžetka.

Vladimir Jovanović (37) pokazuje da je Cibona napravila odličan potez njegovim dovođenjem prošle sezone. Dve pobede na startu ABA lige sa mladim timom protiv favorizovanih Mornara i Mege moraju da budu dovoljni razlozi za opšte zadovoljstvo kod svih u taboru posrnulog velikana i nekadašnjeg prvaka Evrope. Pogotovo što je večerašnja pobeda izborena bez nekih povređenih igrača…

Izabrane vesti

“Posebno sam zadovoljan drugim poluvremenom koje smo odirgali čvršće i sa više energije nego prvo. Vildoza nas je poenima držao u utakmici. U prvom delu smo previše respektovali Megu, delovali smo nesigurno. Kad smo shvatili da smo jednako mladi i podjednako kvalitetni, onda smo pokazali šta i koliko možemo. Na kraju smo imali 51 skok, što protiv Mege, najviše ekipe u ABA ligi, nije lako. Trebalo nam je vreme da se adaptiramo na visinu Mege, ali uspeli smo. Važno je ovo za nas i zahvalio bih se navijačima, jer su prepoznali momenat. Puno su nam pomogli da dođemo do preokreta”, rekao je Cibonin trener Vlada Jovanović.

Na drugoj strani i drugačiji utisci kod Vladimira Jovanovića (48).

“Očekivali smo tešku utakmicu. Cibona je pokazala zavidan kvalitet igre i u pripremnom periodu i na samom početku ABA lige. Pokazali smo u prvom poluvremenu da možemo da igramo protiv njih, ali uprkos dobroj igri, nismo uspeli da zadržimo stečenu razliku. U drugom poluvremenu smo padali u nekim radnim zadacima koje smo dobro ispunjavali u prvom poluvremenu. Tu pre svega mislim na igru jedan na jedan, a iz toga, ako već nije bio koš, otvarao im se skok u napadu, koji smo drastično loše branili. Nismo se najbolje snašli na tu „svič“ odbranu i naša manja rotacija, zbog izlaska par igrača zbog problema sa ličnim greškama, značajno nam je otežala put s obzirom da se igrao produžetak. Sa velikim minutažama smo ušli u taj produžetak i na kraju izgubili. Čestitam Ciboni na zasluženoj pobedi. Ne možemo da budemo zadovoljni, ali sutra je novi dan. Radićemo i spremaćemo se za novu utakmicu”, rekao je Megin trener Vlade Jovanović.

Hrvatske novinare je zanimalo i da li se dvojici srpskih imenjaka i prezimenjaka dešava da ih pomešaju.

“Događalo se ranije, ali više ne. Bilo je zamena slika”, nasmejao se Megin Vladimir Jovanović.


tagovi

Vlada JovanovićVlade Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara