Vladimir Jovanović (©Starsport)
Vladimir Jovanović (©Starsport)

Vladimir Jovanović: Postoji mogućnost da se jedan od trojice koji su propustili Budućnost vrati za PAO

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.10.22. | 19:17

“Biće zadovoljstvo igrati protiv Radonjića, najtrofejnijeg Zvezdinog trenera”, dodaje strateg crveno-belih

Okršaji Crvene zvezde i Panatinaikosa u Evroligi imaju posebnu draž. Sutrašnji u Beogradu (19.00) biće emotivan za trenere obe ekipe - Dejan Radonjić se vraća na mesto uspeha, a Vladimir Jovanović će prvi put u elitnom takmičenju voditi crveno-bele na domaćem terenu. I, sva je prilika, dobiće pojačanje iz sopstvenih redova.  

Igrala je Crvena zvezda protiv Budućnosti bez trojice bekova, Nemanja Nedović, Stefan Marković i Ognjen Dobrić i u skraćenoj rotaciji dobila bitku pod košem. Pregrmeli su crveno-beli derbi u Jadranskoj ligi, a zdravstvena situacija je takva da bi Vladimir Jovanović koliko sutra mogao da ima opciju više u spoljnoj liniji.  

Izabrane vesti

Nagovestio je trener crveno-belih da za panatinaikos moći da se osloni na nekoga iz terceta koji je propustio regionalni derbi, ali ne otkriva karte. Samo je zagolicao maštu navijačima.  

“Trenutno sve najviše interesuje da li ćemo sutra imati kojeg igrača više na raspolaganju i to ćemo sutra i znati. Mislim da će bar jedan od trojice koji nisu igrali biti u mogućnosti da nam pomogne. Ali, neću otkrivati o kome je reč. To je novo, ostale stvari nisu se menjale. Maksimalno se spremamo, znamo ekipu Panatinaikosa i šta oni igraju. Znamo da je to skup odličnih igrača i da, kao i mi, imaju probleme sa povredama, ali su tim koji je napravljen da beleži dobre rezultate. U seriji su od dva poraza, međutim, to može njima da ide naruku u smislu reakcije i dodatne motivacije da se to prekine”, rekao je Vladimir Jovanović uoči meča sa Panatinaikosom.  

Kada je crveno-belima u Evroligi rival atinski velikan, tribine su tradicionalno pune. Traži se karta više, atmosfera biva podgrejana, a Crvena zvezda je u takvoj pružala najbolje partije.

“Daćemo sve od sebe pred našom publikom da odigramo dobru utakmicu, da budemo energični i pružimo maksimum. Puna hala će sigurno biti motiv više, kako za mene, tako i za igrače. Posebno mlađe. Još jednom pozivam navijače da ispune Pionir do poslednjeg mesta i da nam daju podršku koja nam je neophodna”. 

Predstavio se Miroslav Raduljica navijačima protiv Budućnosti, dobio je Vladimir Jovanović na širini u rotaciji, opciju više pod košem za sprovođenje taktičkih zamisli.

“U ovom napornom ritmu svaki igrač je važan. Jeste tek početak, ali zbog svega što sledi bitan nam je svaki igrač. Dešavaće se povrede, stvari taktičke prirode, gde bi trebalo da se igra sa drugačijim tipom igrača... Mi sad imamo sreću da smo dobro popunjeni ispod koša. Koristili smo ga onako kako smo mislili da je potrebno za tu utakmicu, da može da nam pomogne i tako ćemo nastaviti i ubuduće. Već sutra je nova utakmica, novi izbor i nova taktika”. 

Najveće uspehe Crvena zvezda ostvarivala je sa Dejanom Radonjićem i svaki put kada je dolazio u Beograd kao trener stranog kluba srdačno je dočekan. Nema sumnje da će tako biti i sada.  

“On poznaje većinu igrača koji su u klubu, zna sistem, na kraju poznaje i mene. Ali, s druge strane, i mi vrlo dobro poznajemo Dejana Radonjića. Nema skrivalica. Najtrofejniji je Zvezdin trener i biće zadovoljstvo igrati protiv njega”. 

Španski mediji plasirali su informaciju da se Crvena zvezda uključila u trku za potpis Luke Vildoze, za koga je zainteresovan i Makabi Tel Aviv. Vladimir Jovanović ne pridaje previše značaja spekulacijama sa Pirineja.  

“Svašta se piše... Kada bih svaki put komentarisao šta se piše, izgubio bih previše energije. Danas imamo veoma važan trening, poslednji pred jako bitnu utakmicu, tako da ne bih komentarisao navode. Posebno ne iz španskih medija”, zaključio je Vladimir Jovanović.




tagovi

KK Crvena zvezdaVladimir JovanovićKK PanatinaikosEvroligaMiroslav RaduljicaStefan MarkovićOgnjen DobrićNemanja Nedović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara