Vlado Ilievski (Foto: Starsport)
Vlado Ilievski (Foto: Starsport)

Vlado Ilievski nasledio Sanija Bećirovića na mestu sportskog direktora Cedevite Olimpije

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 11:19

Bećirović preuzima funkciju u Panatinaikosu

Kako je i zvanično obelodanjeno, Sani Bećirović više nije sportski direktor Cedevite Olimpije, a na njegovo mesto dolazi bivši košarkaš Partizana, Vlado Ilievski.

Bećirović je na funkciji u Ljubljani bio od 2019. godine i za četiri sezone pomogao u osvajanju četiri titule, dva Kupa Slovenije i tri Superkupa. Zmajevi su sitgli i do dva polufinala ABA lige, jednom i do četvrtfinala Evrokupa.

Izabrane vesti

"Pomešana su osećanja. Ovo nije zbogom, ali, rastanak je izuzetno težak. Postigli smo mnogo u prethodne četiri godine i ponosan sam. Mislim da smo svi pomalo zaboravili kako je sve izgledalo na početku i koliko napora je bilo uloženo u spajanje Cedevite i Olimpije. Mnogo neprospavanih noći, uspona i padova, ali sve to nas je zbližilo. Dva puta smo bili u polufinalu regionalne lige, Stožice su postale neosvojive za brojne klubove, od kojih su neki i u vrhu evropske košarke. Došli smo do trenutka da Cedevita Olimpija redovno osvaja titule i da je prvi klub u Sloveniji", rekao je Bećirović.

Potvrdio je i da se seli u Atinu.

"S ozbirom da se pridružujem Panatinaikosu, poželeo bih Cedevita Olimpiji da se sretnemo u Evroligi u bliskoj budućnosti. Cedevita Olimpija je moj klub. Ljubljana je moj grad. Zato ne želim da kažem zbogom, već doviđenja. Srećno, vidimo se uskoro", poručio je bivši reprezentativac Slovenije.

Umesto njega - Ilievski. Okončao je igračku karijeru pre šest godina, a u međuvremenu je bio predsednik KK Ilirija koji je postao stabilan prvoligaš u Sloveniji.

"Zadovoljan sam i srećan. Ovo je nešto drugačija uloga, ali vraćam se u klub koji mi je mnogo dao i bio odskočna daska u mojoj karijeri. Zajedno sa kolegama ću uložiti svu svoju energiju i ambicije da napišemo uspešnu priču. Velika je čast biti sportski direktor najboljeg kluba u Sloveniji i želim da sportski entuzijasti i navijači prepoznaju naš rad i pridruže nam se u što većem broju na utakmicama kod kuće", rekao je Ilievski.

Tokom igračke karijere je osim Partizana i Olimpije nastupao i za Barselonu, Lotomatiku, Baskoniju, Efes, Nimbruk i zagrebačku Cedevitu. Bio je šampion ABA lige 2002 sa timom iz Ljubljane, osvajao je titule u Sloveniji, Španiji, Italiji i Češkoj. Dugo je bio i reprezentativac Makedonije sa kojom je učestvovao na tri Evrobasket i 2011. stigao do četvrtog mesta.


tagovi

Cedevita OlimpijaVlado IlievskiSani Bećirović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara