Komentari na vest

Vojvodina prvi finalista ABA 2 kvalifikacija: Džonson ponovo dominantan, šestorica dvocifrenih

Z

Zeleznik

pre 7 meseci

Napraviti ligu sa Crnom Gorom. Partizan, Zvezda, Budućnost, Mornar, Borac Čačak, Sutjeska, FMP, Mega, i još par klubova. Ja bi i Igokeu iz Rep. Srpske zvao.
I

Immobile

pre 7 meseci

Kakva Crna Gora, šta će nam Crna Gora da izglasavaju ključeve i da sapliću naše klubove gde god mogu. Srpska liga, jedina realna, normalna i trezvena opcija.
V

Vlada79

pre 7 meseci

Mi imamo ekipe za našu ligu i to ekipe sa kojima naša liga ne bi bila nista slabija nego Aba 1 i Aba 2! Partizan, Zvezda, Mega, Vojvodina, Fmp, Borac, Vrsac....uz ulaganje sredstava u neke zaboravljene centre, tipa Zdravlje Leskovac, Radnicki Kragujevac...kvalitet bi bio odličan. Ako tome dodamo da sve navedene ekipe imaju dobre uslove za kosarku, Pionir, Arena, Ranko Zeravica, Milenijum, Spens....dolazimo do pitanja zasto nasi klubovi uopste igraju sa nekim tamo Zadrom, Sparsima, Pivovarna Laskom, pa i Splitom, Cibonom, MZT-om ili onim nekim Aerodrom kako se vec zove ekipa. Srpska Super Liga je obaveza ukoliko zelimo da nastavimo da budemo zemlja kosarke...
A

Astoria

pre 7 meseci

Slažem se u osnovi. Trenutno su jedino Budućnost i Cedevita neki protivnici, ostalo boranija, pa evo Cibona je u stečaju!!! Da je sreće pa da, sem Zvezde, Partizana, FMP-a, Mege, zažive i Vojvodina (Srbijagas neka pljune neki dinar, plus Grad koji je bogat), Spartak (pomoć grada ili nekog privatnika), Hemofarm kada bi se ponovo formirao bilo bi ekstra, imali smo nekada i moćan Radnički iz Kg (sponzor Fiat Automobili), uz recimo Niš, Borac Čačak, Metalac Valjevo, Joker je klub isto u povoju (Jokićev klub), OKK Beograd, Mladost Zemun...bilo bi tu opcija...Zlatibor, Konstantin, Dinamik...da ne navodim dalje.
m

mKv

pre 7 meseci

pitaj Nebojšu Čovića koji je napravio Aba ligu
С

Сале2323

pre 7 meseci

АБА2 мора имати барем 4 српска клуба сходно квалитету који има, а сама лига нека се шири да би се то остварило. 2 ранг може имати и 18-20 тимова, пошто и овако играју балоне. Готово цела лига се финансира из Србије. Аренаспорт плаћа 2-2,5 милиона евра за преносе оба ранга, НЛБ банка око пола милиона. Остали спонзори су такође углавном из Србије. Не гурају се сви остали да је играју зато што нас воле, већ што су им саме локалне лиге ужас, а АБА играју без већих трошкова, пошто су службена лица плаћена од саме лиге, тј. спонзора.
I

Immobile

pre 7 meseci

Telekom Srbija finansira preko Arene sport, iz džepova građana Republike Srbije. Pogledajte licemerstvo, klubovi užasni, nekonkurentni, niko ništa ne plaća i onda se pojave i izglasaju nacionalni ključ da maksimalno 5 klubova može da igra Aba 1, nadglasaju te u skupštini te iste vašarske lige predstavnici crnogorskih, hrvatskih, slovenačkih klubova... I onda Zlatibor kao prvak igra plej of odnosno plej aut sa ekipom Borca iz Čačka koja je u Martu obezbedila opstanak... Čak su i hrvatski klubovi hteli da izađu i da igraju Alpe Adria kup sa Česima, Slovacima i Austrijancima, ali su videli da je to suludo i da bi takođe i oni morali da sponzorišu tu ligu tj. njhov savez. Oni koji su dobili sve privilegije i koje nemaju 4 kluba sa sve filijalama postavljaju ultimatume. Totalno kontradiktorno, pobrkano i naopako. Drago mi je da ima ljudi koji razmišljaju ovako.
I

Immobile

pre 7 meseci

Koji kompromis hahahahahahaha. Makedonija ima 3 predstavnika u Aba 2, a Srbija ili možda 3, Hrvatska 2, Crna Gora 2, Slovenija možda 3... I to koji klubovi predstavljaju pomenute države. Kompromis bi bio da Srbija u Aba 2 za sve što je uradila i isfinansirala celu ligu ima 4 predstavnika i jednog u kvalifikacijama. Hitno napustiti ovu ligu i napraviti jaku i stabilnu domaću ligu koja ima potencijal i bila bi sigurno ozbiljna liga kroz par godina.
N

NN3

pre 7 meseci

Od one tamo sezone (2025/26) svi ABA ligaši igraće KLS u toku cele sezone. Nadam se da je to korak ka dobijanju licenca Zvezde i Partizana u EL i napuštanju ABA lige gde svi imaju korist sem srpskih klubova (primer Zlatibora kad su osvojili)
I

Immobile

pre 7 meseci

Na sve to naši klubovi su od nastanka Aba lige-22 pune sezone bili prvaci čak 18 puta(2 puta Makabi, Cibona i Budućnost), na sve to Telekom Srbija finansira tu ligu i onda neko dođe i izglasa da ne možeš imati više od 5 predstavnika. A istu tu Aba 2 ligu prošle godine je igrao hrvatski drugoligaš Osijek, to je kao da tim iz Prve B lige Srbije dobije poziv. Izlaskom srpskim klubova ova liga gubi na kvalitetu za 80 posto, pitanje dal bi mogla i da se napravi i održi liga bez istih i a tek koliko bi bila kompetentna. Lakrdija.