Drejmond Grin i Džordan Pul (©AFP)
Drejmond Grin i Džordan Pul (©AFP)

Voriorsi bi da zadrže i Grina i Pula: Drejmond je veoma važan, uzbuđeni smo zbog Džordana

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.10.22. | 16:10

Generalni menadžer Golden Stejta Bob Majers i šef struke kluba iz San Franciska istakli nameru da zadrže dvojac uprkos nedavnom obračunu koji su imali na treningu

Glavna vest ovih dana je sukom saigrača Golden Stejta Drejmonda Grina i Džordana Pula tokom treninga. Do eskalacije je došlo kada je Grin zategao pesnicu i nokautirao kolegu iz svlačionice. Voriorsi su pokrenuli i istragu kako bi utvrdili kako je video incidenta dospeo u javnost, a još nije obelodanjeno kakve će biti sankcije kluba.

Ipak, generalni menadžer Bob Majers i šef struke tima iz San Franciska Stiv Ker su istakli da žele da zadrže obojicu, iako je pred NBA šampionom komplikovan period jer su brojni igrači pred istekom ugovora - između ostalih i Grin i Pul.

Izabrane vesti

Četvorostruki šampion će narednog leta imati opciju da produži saradnju na još godinu dana, dok je rok za produžavanje Pulovog ugovora 17. oktobar.

Majers je istakao da je 32-godišnji košarkaš izuzetno važan za tim i da se nada da će ostati u Golden Stejtu.

"Tome se nadam, u to verujem. Učiniću sve u svojoj moći da se to obistini. Izuzetno je važan za našu prošlost, sadašnost i budućnost. Breme lidera je na Stefu Kariju, jer najbolji igrači ga uvek nose. Oni moraju da izađu na crtu, da odgovaraju na pitanja, regulišu temperaturu u svlačionici. Drejmond u tome mnogo pomaže Stefu, iako to ne traži od njega. Drejmond je takođe tim koji može da govori u ime time. U većini klubova najbolji igrač je jedini, a u ovom slučaju Drejmond ima jednak status u javnosti i privatno. Njegov glas je veoma bitan i Stefu to ne smeta. Ne smatra da umanjuje njegov značaj i autoritet", pričao je Majers.

Uradiće sve u svojoj moći da iskusni krilni centar ostane u San Francisku.

"Mogu bez dileme da kažen da on nije igrač u kojeg gledamo i mislimo da neće ostati tu. U nekom trenutku ćemo morati da donesemo određene odluke, ali što se tiče njegovog značaja za ovu organizaciju i svega što je uradio, učinićemo sva da ga zadržimo", jasan je GM Golden Stejta.

Kada je u pitanju status Džordana Pula, Stiv Ker je istakao da je uzbuđen zbog svega što je mladi bek postigao i jasno izrazio želju za nastavkom saradnje.

"Smatramo da je naš posao da pomognemo igračima da budu najbolji. Želimo da budu finansijski dobro situirani kako bi mogli da se staraju o svojim porodicama. Sve je to deo posla, najbitnije je da ovi momci budu u dobroj poziciji da postižu rezultate, kako na terenu, tako i van njega. Svi smo uzbuđeni zbog Džordana i pozicije u kojoj se trenutno nalauzi i videćemo da li nešto može da se izvede ili ne, ali oduševio me je. Uvek navijate za momke koji se trude i naporno rade, a on je uložio ogroman trud prethodnih godina. Uzbudljiv period je za njega, za nas i nadam se da ćemo nešto uspeti da završimo", rekao je Ker.

Voriorsi su zbrinuli Stefa Karija na duže staze, ali bi uz Pula i Grina, čak i Vigins mogao da napusti ekipu narednog leta. Jasno je da je pred rukovodiocima kluba iz Kalifornije izuzetno bitan period.


tagovi

Drejmond GrinDžordan PulGolden Stejt VoriorsStiv KerNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara