©AFP
©AFP

Voriorsi žestoko uzvratili: Tompson i Kari prejaki za Džejmsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 05:51

Golden Stejt mnogo raspoloženiji u drugom meču, Lejkersi nisu uspeli da ponove igru od pre dve večeri - 127:100

Rapsodija Lejkersa iz prvog meča polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije, koja je donela brejk i vođstvo ekipi iz Los Anđelesa, večeras se nije ponovila. Aktuelni šampion je pokazao snagu, bio rastrčan i raspucan, pa je zasluženo izjednačio (1-1) - 127:100.

Golden Stejt nije pružio ni tračak nade protivniku da može do novog slavlja. Voriorsi su do dvocifene prednosti došli u finišu prvog poluvremena, a na kraju trće su bili i na +30 (110:80). Početkom poslednjeg kvartala išlo se i na maksimalnih +32 (114:82), pa je već tada bilo jasno da Lejkersi nikako ne mogu da se vrate u život. A objektivno nije imao ni ko da ih povuče ka slavju. Lebron Džejms je ubacio 23 poena uz sedam skokova, dok je dva manje Rui Hačimura. Međutim, ostali su bili daleko ispod željenog nivoa.

Izabrane vesti

Kod domaćina potpuno drugačija priča i mnogo više raspoloženih aktera. Ključni faktor je bio Klej Tompson, koji je za nešto više od pola časa postigao 30 poena, dok je dab-dabl ostvario Stef Kari sa 20 poena i 12 asistencija.

Domaćin je imao 11 asistencija više i 15 skokova više od protivnika. Bio je precizniji iz igre i sa linije penala, što sve zajedno potvrđuje njegovu dominaciju, ali i želju u večerašnjem meču.

Lejkersi kao da su bili zadovoljni brejkom iz prvog meča, pa su sačuvali snagu za dve utakmice koje se igraju u Los Anđelesu. Prva je na programu već u nedelju od 02.30 po našem vremenu. Već u njoj će moći da se vide ralne mogućnosti ovog tima, odnosno da li je spreman za novi podvig u plej-ofu i plasira se u finale Zapada.

NBA - POLUFINALE ZAPADNE KONFERENCIJE

Golden Stejt - LA Lejkers 127:100

/Tompson 30 - Džejms 23/



tagovi

Lebron DžejmsLA LejkersKlej TompsonGolden Stejt VoriorsStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara