Džimi Batler (AFP)
Džimi Batler (AFP)

Vratio se Batler i poslao moćnu poruku Hartu, Majami ponovo vodi protiv Niksa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 00:55

Hit slavio pred svojim navijačima i poveo 2:1 u seriji

Košarkaši Majamija ponovo vode u polufinalu Istočne konferencije pošto su u prvoj utakmici pred svojim navijačima ubedljivo savladali Njujork Nikse – 105:86.

Bilo je ovo veče povratka Džimija Batlera, koji je prethodnu utakmicu propustio zbog problema sa zglobom desne noge. I odmah je Batler svima javio do znanja da je ponovo tu, da se vratio i da košarkaši, ali i navijači Niksa treba da ga se plaše.

Izabrane vesti

Neki od ranijih međusobnih susreta dva ima ulili su nadu navijačima Niksa da bi Džoš Hart mogao da neutrališe Batlera ili ga makar koliko-toliko uspori, ali je i u drugoj partiji koju je odigrao u seriji košarkaš Hita pokazao da to, ipak, nije slučaj. Što je uostalom Hartu i stavio do znanja kada je na pet minuta pre kraja preko njegove ruke pogodio težak šut i vraćajući se u defanzivu u svom stilu rekao "ovaj ne može da me čuva".

Tada je Majami bio na nedostižnih 16 poena prednosti (97:81). Ekipa Toma Tibodoa nijednog trenutka nije nagovestila da bi mogla da dođe do brejka u Kaseja centru. Košarkaši Hita vodili su od prvog do poslednjeg minuta i u svakoj četvrtini (dobili sva četiri kvartala) uvećavali razliku, koja je početkom četvrte deonice iznosila maksimalna 22 poena (95:73).

Sa 28 poena, Batler je kao i u prvoj utakmici bio najefikasniji pojedinac Majamija (na otvaranju serije ubacio 25 poena), a pride je zabeležio i četiri skoka, tri asistencije i dve blokade. Uključujući i Batlera, Hit je imao četvoricu igrača sa dvocifrenim brojem poena večeras. Štrus je ubacio 19, Adebajo 17 (zabeležio i 12 skokova), dok je Lauri sa klupe doneo 14.

Niksi nisu šutirali bogzna koliko slabije iz igre od rivala, ali su podbacili na linici za slobodna bacanja, pošto su pogodili tek 72,7 odsto penala. U poraženom timu prednjačio je Branson sa 20 poena, šest skokova i osam asistencija, Hart je zabeležio 15 koševa i 12 uhvaćenih lopti, a do dabl-dabla je stigao i Rendl (10 poena, 14 skokova).

NBA - POLUFINALE ISTOČNE KONFERENCIJE

Majami - Njujork 105:86 (2:1 u seriji)

/Batler 28 - Branson 20/



tagovi

NBA plej-ofNBA ligaMajami HitNjujork NiksDžoš HartDžimi Batler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara