Ekipa Bamberga (©MN Press)
Ekipa Bamberga (©MN Press)

Vreme je da Bamberg doda gas

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.06.20. | 16:59

Tim iz Severne Bavarije poražen je na startu finalnog dela šampionata od Albe

Nemačka BBL liga konačno se vratila prethodne nedelje posle više od tri meseca pauze, kao trenutno najzvučnije aktivno košarkaško takmičenje u svetu. A po nastavku, počele su utakmice finalnog dela šampionata, podeljenog u dve grupe i posle nepuna tri kola izdvojili su se stopostotni Ulm iz grupe A sa tri pobede, te prošlogodišnji finalista Alba Berlin, te Ludvigsburg u grupi B sa po dva trijumfa iz isto toliko utakmica.

Upravo poslednjepomenuti tim imaće priliku da izjednači učinak Ulma u sudaru sa Bambergom (20.30).

Izabrane vesti

Ludvingsburg je bio drugoplasirani tim na tabeli onda kada je korona virus prekinuo takmičenje sa samo četiri poraza i 17 trijumfa, a momcima Džona Patrika ni pauza nije preterano poremetila formu, što se pokazalo i po povratku.

Ekipi Bamberga ostaje da izvuče pozitivne stvari iz poraza od Albe u prvom kolu plej-ofa, a nije da ih nije bilo, jer Brose je bio više nego ravnopravan rival, da bi na kraju sitnice odlučile pobednika. Ipak, Bamberg je šutirao dosta loše za tri poena, na drugoj strani prepustio protivniku veliki broj ofanzivnih skokova. I pored toga, trener ekipe Roel Murs bio je zadovoljan posle meča jer je njegov tim uspeo da se vrati posle lošeg starta (6:17 u prvoj četvrtini), a tu su i mladi igrači koji su na pravi način uzvratili za ukazanu šansu. Marvin Hekel ubacio je četiri poena i upisao tri asistencije na debiju, a Mateo Šerić je pored četiri poena dodao isto toliko skokova.

NEMAČKA 1 - 3. KOLO

GRUPA B

Četvrtak

Frankfurt - Vehta (u toku)

20.30: (2,55) Ludvigsburg (14,50) Bamberg (1,60)





tagovi

BBLBamberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara