Andrija Grbović (©VTB League)
Andrija Grbović (©VTB League)

VTB Superkup: Mega pokazala zube Uniksu, ali nije imala rešenja za raspoloženog Mejkona

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 17:46

Izabranici Marka Baraća će se poslednjeg dana boriti za peto mesto

Košarkaši Mege pretrpeli su i drugi poraz na VTB Superkupu. Za razliku od duela protiv CSKA u kojem se nisu mnogo pitali, danas su pružili odličan otpor ekipi Uniksa u borbi za drugo mesto u grupi. Bili su ravnopravan rival četi Velimira Perasovića u uvodnih 20 minuta, ali su pali u trećem periodu i dozvolili rivalu da se odlepi. Nisu se predavali, pa su dvocifren zaostatak početkom odlučujuće deonice sveli na svega četiri poena, ali nisu imali snage za preokret 78:69.

Blistao je u pobedničkoj ekipi bivši košarkaš Panatinaikosa Deril Mejkon sa 22 poena, aispratili su ga Aleksandr Razumov sa 13 i Luj Labejri koji je uz 12 poena imao i 14 skokova. Mega je imala petoricu dvocifrenih, a izdvojili su se Malkolm Kazalon i Matej Rudan sa po 15 poena. Danko Branković 11 poena, dok su po 10 postigli Ahmad Rori i Luka Cerovina.

Izabrane vesti

Vodila se ravnopravna borba u prvom poluvremenu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Uniks na prvi odmor otišao sa pola koša viška. Kada se činilo da uspostavlja kontrolu, Mega je uzvratila, stigla do preokreta i dva poena prednosti pred veliki odmor (38:36).

Držali su se izabranici Marka Baraća sve do završnice trećeg kvartala, kada je tim iz Kazanja serijom 11:0 stekao kapitalnu prednost i sa dvocifrenim viškom dočekao poslednjih 10 minuta. Trgla se nakratko Mega i svela zaostatak na četiri poena, ali je usledio jak odgovor daleko iskusnije ruske ekipe koja vezuje devet poena i konačno slaba otpor mlade beogradske ekipe.

Mega će se finalnog dana turnira boriti za peto mesto sa poslednjeplasiranim iz grupe u kojoj se nalaze Partizan, Zenit i Lokomotiva Kubanj.

Mega: Rori 10, Cerovina 10, Kazalon 15, Rudan 15, Branković 11, Mušikić 2, Šljivančanin, Grbović, Kovačević 2, Uskoković 4, Bogavac

Uniks: Razumov 13, Braun 7, Labejri 12, Mejkon 22, Dimitrijević 9, Tkačenko, Zabelin 3, Kulagin, Žbanov 2, Ilnicki 3, Zajcev 2, Rejnolds 5




tagovi

KK MegaVTB ligaVTB SuperkupUNIKSDeril MejkonMalkolm Kazalon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara