Foto: VTB liga
Foto: VTB liga

VTB Superkup: Partizan protiv Zenita za finale i okršaj sa CSKA, Mega gleda ka Uniksu

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 09:53

Srpski timovi ponovo izlaze na parket u Moskvi

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Moskve/

Posle dana pauze, Partizan se ponovo vraća na parket VTB Arene u Moskvi. Nakon pobede protiv Lokomotive, crno-beli večeras ukrštaju koplja sa Zenitom u meču koji počinje od 18 časova i 30 minuta. Pokušaće crno-beli da se domognu finala pripremnog turnira gde se već plasirao CSKA. Armejci su bili ubedljivi protiv Mege koja danas takođe igra, a protivnik je Uniks (17.00).

Izabrane vesti

Tim Željka Obradović je izgledao olično protiv Lokomotive. Osim u prvoj deonici, Partizan je kontrolisao meč i pokazao da ima veliki broj ofanzivnih rešenja što se videlo i po broju poena igrača. Nekolicina je bila sa dvocifrenim učinkom, a među njima i Danilo Anđušić.

Napredujemo kao ekipa, svi u timu su dobri momci. Znaju svi šta predstavlja Partizan. Nije mi bilo potrebno vreme da se uklopim, sve je išlo bez problema što se toga tiče. Napomenuo sam već nekoliko puta, lepo je kada se vratiš u klub koji voliš. Sada je sve drugačije - bolje. Pravimo hemiju da budemo što bolji kada sezona počne“, rekao je Anđušić.

18.30 (2,30) Zenit (14,5) Partizan (1,70)

Naredni protivnik se takođe još uvek traži pravu formu. Aktuelni šampion VTB lige, Zenit je izgubio protiv Lokomotive u prvom meču turnira. Trener Ćavi Paskval još uvek ne može da račina na sve igrače, pre svega na Tomasa Ertela koji tek treba da stigne.

Partizan sa druge strane takođe ima problema sa povredama, u Beogradu su Aleksa Avramović i Alen Smailagić. Do njihovog povratka i početka ABA lige, klub iz Humske mora da izbrusi formu.

Uvek ima dobrih i loših stvari na svakoj utakmici. Igrali smo u dobrom ritmu protiv Lokomotive, a sada se spremamo za Zenit koji je izvanredna tim sa izvenednim igračima. Prava prilika da vidimo gde smo u ovom momentu“, rekao je Željko Obradović.

16.00 (1,30) UNIKS (16,00) Mega (3,90)

Mega će sa druge strane ponovo imati vrlo težak posao. Uniks će testirati mlade momke trenera Marka Baraća.

Pokazalo se da je CSKA velika škola za Megu koja je u prvom poluvremenu pokazala zube, nadmetala se sa armejcima, ali u nastavku kvalitet Moskovljana je došao do izražaja, pre svega preko Nikole Milutinova.

 Ipak, bilo je pozitivnih stvari u igri Mege. Malkom Kazalon je pokazao da može mnogo toga da se očekuje od njega, kao i Mateja Rudana.

Uniks je sa druge strane igrao sjajno u prvom meču, a CSKA je tek u finišu uspeo da slomi otpor ekipe Velimira Perasovića.

Očekuje nas još jedan zanimljiv dan na VTB Superkupu.

VTB Superkup

22. septembar

CSKA – UNIKS 76:71

Partizan – Lokomotiva Kubanj 92:70

23. septembar

Zenit - Lokomotiva 73:74

CSKA - Mega 101:76

24. septembar

16.00 (1,30) UNIKS (16,00) Mega (3,90)

18.30 (2,30) Zenit (14,5) Partizan (1,70)

25. septembar

13.00 – meč za 5. mesto

16.00 – meč za 3. mesto

19.30 – finale


tagovi

KK PartizanKK MegaVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara