Foto: FIBA
Foto: FIBA

Vučević i Simonović nisu mogli protiv čvrstih Litvanaca

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 16:22

Litvanci slavili ubedljivo i obezbedili prvo mesto u Grupi D

Posle dva dominantna izdanja protiv Meksika i Egipta, apetiti Crne Gore su porasli. Samopouzdanje je bilo tu, volja za borbom i nadmetanjem takođe, ali na kraju Litvanija je bila jednostavno prejaka. Kako je vreme odmicalo tako su Litvanci uspeli da slome otpor i pobede s rezultatom 91:71

Važnije od samog rezultata je činjenica da Litvanija ide kao prvoplasirana u narednu rundu takmičenja, dok je Crna Gora druga. Sada slede spektakularni okršaji jer se Litvanija i Crna Gora ukrštaju sa grupom C gde je Amerika, a očekuje se da u narednu rundu prođe Grčka.

Izabrane vesti

Ponovo je Crnu Goru sjajno predvodio Nikola Vučević sa 19 poena. Pratio ga je Marko Simonović. Novo pojačanje Crvene zvezde je ubacilo 13 poena uz šest skokova za samo 15 minuta na parketu.Kendrik Peri je takođe imao 13 poena. Ostatak tima je bio daleko ispod. Posebno su nedostajali poeni Nikole Ivanovića koji je promašio svih šest šuteva iz igre.

Ostaje žal jer je Crna Gora zaista odlično počela. Postigli su čak 27 poena i imali prednost, međutim u nastavku je čvrsta Litvanija zaigrala granitnu odbranu.

Sve ono što je prolazilo u prvih 10 minuta, u nastavku nije bilo šanse da se izvede. Kako je vreme odmicalo, Litvanci su krenuli da melju. Onog momenta kada se razlika popela i na preko 20 poena, postalo je potpuno jasno da Crna Gora na ovom meču ne može da pobedu.

Što se tiče učinaka u selekciji Litvanije, istakao se ovoga puta igrač Barselone, Rokas Jokubaitis sa 19 poena i šests asistencija. Mindaugas Kuzminskas je dodao 15. Ovoga puta Jonas Valačijunas nije dominirao, ali je pomogao sa 11 poena i osam skokova.

Ranije danas u meču bez rezultatskog značaja Egipat je pobedio Meksiko 100:72. Obe ekipe idu u razigravanje od 17. do 32. mesta. Zanimljivo da je ovo prva pobeda Egipta još od 1994. godine.

GRUPA D

Egipat - Meksiko 100:72

/Amin 22 - Kruz 21/

Crna Gora - Litvanija 71:91

/Vučević 19 - Jokubaitis 19/



tagovi

košarkaška reprezentacija Crne GoreMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara