Tristan Vukčević i Željko Obradović (©MN press)
Tristan Vukčević i Željko Obradović (©MN press)

Vukčević pun pohvala: Zagorac i Dangubić vode računa o nama mladima, Željko mi stalno deli savete

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.02.22. | 08:07

“Pričam svakodnevno sa momcima iz Reala, to su moja braća. Stalno mi daju savete, uvek su tu za mene. I njima želim mnogo sreće u Kupu kralja“, kaže mladi košarkaš Partizana

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Prve dane po dolasku u Beograd i potpisivanja ugovora sa Partizanom Tristan Vukčević proveo je u aklimatizaciji na novi klub. Trener Željko Obradović nije želeo talentovanog dugajliju prerano da gurne u vatru, već je proces njegove integracije u tim išao postepeno, samim tim i njegova minutaža polako raste.

Izabrane vesti

Debitovao je u ubedljivom trijumfu nad Andorom u Evrokupu, a slast domaće košarke osetio je u Nišu tokom četvrtfinala protiv Borca iz Zemuna protiv kojeg je bio najefikasniji igrač Parnog valjka. U izostanku prehlađenog Matijasa Lesora otvorilo se više prostora za Vukčevića i Dušana Miletića, a obojica su svoje minute dobro iskoristili.

Vukčević je susret završio sa 16 poena i četiri skoka. Naravno, utakmica sa drugoligašem treba da bude stvar rutine za momka koji je godine proveo razvijajući se kod Pabla Lasa u Real Madridu, ali njegova situacija je ipak specifična. Ma koliko bio blizak sa Srbijom, posle dosta vremena promenio je državu, klub, jezik, apsolutno sve i našao se u klubu koji takođe cilja samo na vrhunske rezultate... On, svakako, blista od sreće.

“Osećaj je sjajan. Lepo je što sam imao dobru utakmicu, ali pre svega je timski uspeh bitan i iznad svega. Za mene, ali i sve nas ovo je bitan momenat, igramo Kup, borimo se za trofej. Odigrali smo dobro i želimo da budemo još bolji“, rekao je Vukčević za Mozzart Sport posle utakmice i dodao:

“Navijači su nam dali veliko samopouzdanje i jak vetar u leđa za ovu utakmicu, osećaj je fantastičan i bilo je baš lepo naći se na parketu. Veliko hvala svima koji su bili ovde večeras“.

Sledi vam FMP iz Železnika (TV Arenasport, 21.00), protiv kojeg ste odigrali tešku i tvrdu utakmicu u Jadranskoj ligi, šta sada očekuješ?

“I sada očekujemo tešku utakmicu, verujemo da će na nas izaći sa svim što imaju. Mi ćemo da uzvratimo istom merom“.

Tristan Vukčević (©MN press)Tristan Vukčević (©MN press)

U Beogradu si nepunih mesec dana, kako teče proces adaptacije na novi klub, sistem, trenera, saigrače...?

“Saigrači mi mnogo pomažu. Trener Obradović mi dosta ukazuje na stvari o kojima treba da vodim računa na treninzima, veliku podršku dobijam i od stručnog štaba. Navijači su me lepo prihvatili i stvarno se osećam željenim ovde. U Beogradu je prelepo, ovde mi je porodica, tako da je sve kako treba“.

Kakva ti je svakodnevnica sa ekipom, koliko ti oni olakšavaju novi sportski život?

“Saigrači su strava. Mladi, zabavni, uvek je lepo kada možemo da pričamo o raznim temama, uvek su tu da mi pomognu oko svega. Zagorac i Dangubić su najstariji i ponašaju se tako, pritom su domaći igrači i vode računa o nama mladima“.

Da li je to jedna od ključnih stvari u razvoju jednog mladog igrača?

“Apsolutno. Takav sam sistem imao i u Real Madridu. Ovde sam tek na početku, neki su profesionalci i po deset godina, tako da sigurno mnogo bolje od mene znaju kako da se postave u svim situacijama i to iskustvo mi prenose svakodnevno“.

Španski mediji sa velikom pažnjom prate tvoj boravak u Partizanu, trener Pablo Laso ti je poželeo sreću u radu sa Željkom Obradovićem. Čuješ li se sa ljudima iz Madrida?

“Pričamo svakodnevno, to su moja braća. Stalno mi daju savete, uvek su tu za mene. I njima želim mnogo sreće u Kupu kralja“.


tagovi

KK PartizanTristan VukčevićKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2022.

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara