Kristina Topuzović (©MN Press)
Kristina Topuzović (©MN Press)

Za kraj sa Bugarkama: Da pobedom zatvorimo kvalifikacije

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.02.23. | 15:06

"Iako nam ova utakmica nije od presudnog značaja, jer smo se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, idemo u Bugarsku da odigramo kvalitetnu utakmicu i završimo na lep način ove kvalifikacije", kaže Kristina Topuzović

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju igra poslednju utakmicu kvalifikacija za ovogodišnji Evrobasket koji će se u junu održati u Sloveniji i Izraelu. Protivnik u Samokovu je selekcija Bugarske, koju je Srbija pobedila u novembarskom prozoru u novobeograskoj Hali sportova Ranko Žeravica.

Izabrane vesti

"Iako smo obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo, mi idemo u Bugarsku sa ciljem da ostvarim pobedu. Prvu utakmicu protiv reprezentacije Bugarske nismo odigrali na našem nivou, imale smo dosta grešaka koje treba da popravimo na ovoj utakmici, ali pre svega treba da iskoristimo svaki trenutak da se što bolje uigramo, pošto za predstojeće prvenstvo nećemo imati mnogo vremena za pripreme. Sigurna sam da će reprezentacija Bugarske imati veliku podršku sa tribina i da će da pruži veliki otpor, ali verujem u ovaj tim i našu pobedu u ovom meču", rekla je Dragana Stanković.

Srbija je u četvrtak ostvarila kod kuće ubedljivu pobedu protiv Hrvatske, kojom je osigurala plasman na ovogodišnji Evrobasket.

"Iako nam ova utakmica nije od presudnog značaja, jer smo se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo, idemo u Bugarsku da odigramo kvalitetnu utakmicu i završimo na lep način ove kvalifikacije. Ulazimo maksimalno fokusirane u duel i potrudićemo se da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Nama je važno da kao tim napredujemo prilikom svakog okupljanja, tako da ćemo i ovu utakmicu maksimalno iskoristiti da poboljšamo našu igru", zaključila je Kristina Topuzović.

Utakmica u Areni u Samokovu počinje u nedelju u 17 časova.



tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeKristina TopuzovićDragana Stankovićkvalifikacije za Evrobasket 2023. za košarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara